Ke stažení

Běsa

Nakladatel: Host 2018
Ihned
199 Kč

Anotace

Běla a Sabina jsou jednovaječná dvojčata. Mimořádně silné vzájemné napojení, v němž vyrůstají, však rozleptají drogy a jen jedna ze sester nad nimi zvítězí. Jejich matka se od té doby utápí v sebelítosti a ztracenému dítěti věnuje většinu svých myšlenek a lásky. Druhá tak přichází nejen o své dvojče, ale i o matku.
Ve stejném roce jako obě dívky...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
"Šíleně se ti stýská. Je na dotek, ale mezi vámi je celá planeta fetu." No uf! To byla nálož. Rozklad vztahů v přímém přenosu. A hlavně vztahu sesterského. Sabina + Běla= Běsa To jejich příběh je tím nosným v tomto jinak velkém spletenci pohledů různých postav, které sestry obklopují. Dvojčata vyrostla za socialismu s matkou...
Více
Při čtení slova kloužou do mozku sama a stránka po stránce mizí až na konec knihy. Občas zatrne ze situace tak něžné, nebo tak kruté, že chcete odložit knihu a situaci rozdýchat, ale nedá vám to, a čtete dál. Lze číst samostatně i s návazností na Malinku.
Skvost.
Sugestivní příběh, prozrazující nevšední vypravěčský a pozorovací talent autorky.
Jakoby člověk vylovil krabici s fotografiemi (vím, dnes už spíš jen projel historii na FB) a jednotlivé momentky se před očima složí do uceleného životního příběhu - dokonce několika.
Kniha mě velmi bavila. Příběh dvou sester, dvojčat, z nichž jedna zcela propadne drogám a jejich vztah je tak navždy narušený. Silný příběh, ale skvěle napsaný a čtivý,
Super! Navazuje na Malinku, která se mi taky líbila. Tohle bylo ještě o stupeň lepší. Dobře propracované postavy, různá prostředí, časové roviny. Skvělá literatura.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Když se paní Bůh vymkne kontrole

Ve svém druhém románu navazuje Dita Táborská na příběh adoptované Malky, který v jejím debutu Malinka upoutal jak čtenáře, tak kritiky. Autorka vsadila na osobité vyprávěcí postupy, které se jí už dříve osvědčily. Oproti prvotině se jí však nepodařilo naservírovat je čtenáři ve snesitelné míře.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Běsa
Autor:
Táborská, Dita
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 360 stran, bez zabezpečení DRM, 11,2 MB ePUB ePUB, 18,3 MB Mobi Mobi, 10,9 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2018