Niklas Natt och Dag - The Wolf and the Watchman

The Wolf and the Watchman: The latest Scandi sensation

Nakladatel: John Murray Publishers 2019
1793. Vlk a dráb

1793. Vlk a dráb

358 Kč
Skladem
358 Kč
Rozebráno
260 Kč
pohlídat


Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Skvěle napsaný ponurý román s detektivní zápletkou. Stockholm konce 18. stolení se svými stokami a nuzáky, kteří se pokoušejí přežít, ať to stojí, co to stojí. Zásadovost je přepychem, kterou si může dovolit jen ten, jehož osud je už beztak zpečetěn. Nenechte se odradit nicneříkajícím názvem knihy a těžko zapamatovatelným jménem autora, protože tento román stojí za přečtení.
Jsem opravdu rád, že je 21. století a můžu nakoupit jídlo i v neděli, neřeším epidemie, choroby, topení na zimu apod. Velmi povedeně vykreslená doba 18. století, kdy člověk ve třiceti vypadal na šedesát, všudypřítomná špína, hlad, chudoba, nemoci a neobvyklé choutky šlechty z rozežranosti. Přečetl jsem za dva dny a těším se na další kousek od autora jehož jméno si asi nikdy nezapamatuju.
Wow. Páni. Tyjo! Už ani nevím, kdy jsem četl historický román, to bude pěkná řádka let. Tady mě nalákalo prostředí a doba – moc toho o Švédsku 18. století nevím a říkal jsem si, že by nebylo marné nějakou takovou knihu zkusit. Ale takový uragán jsem nečekal. 1793 - Vlk a dráb je kniha, která mě absolutně pohltila a která mě teleportovala do oné...
Více
Historická detektivka ze Stockholmu konce 18. století - smrtelně nemocný detektiv a jednoruký dráb pátrají po osudu mrtvého těla nalezeného ve stoce.
Na pozadí historických reálií se odehrává místy velmi krutý a syrový příběh, ve kterém se prolíná několik dějových rovin a osudy několika postav.
Velmi, velmi drsné. Ale skvěle napsané. (AP)
Temná doba, záhadný a velmi brutální detektivní případ, umírající policejní vyšetřovatel... z tohoto krátkého popisu je Vám asi rovnou jasné, že to není veselé čtení, ale poněkud depresivní. Ano, temnota tu ze stránek přímo sálá, stejně jako pocit beznaděje a odporu. Já vím, zrovna lákavě to nezní, ale!!! Je to vážně skvělý!

Kniha je...
Více
K téhle knize bych chtěla říct, že není pro každého.
Je to historická detektivka a ani na minutku svému čtenáři neponechá jakékoliv romantické iluze o dřívější době.
Je plná výkalů, špíny, otevřených hnisajících ran, polorozpadlých obličejů, nemytých těl, hnijících zubů, …
Je plná krutosti, nespravedlnosti a útrap.
Takže knížka...
Více
Přečetla si knihkupkyně z Nového Boru

Historická, či lépe řečeno historizující detektivka ze Stockholmu konce 18. století přivádí detektivní román severského typu do snad nejdrsnějšího příběhu této provenience.
Stockholmskými ulicemi, „dlážděnými“ smrdutou břečkou plnou krve a výkalů, se pohybují či potácejí prostitutky, zločinci a...
Více
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Lesk a bída barokního Stockholmu

Debut švédského šlechtice naznačuje, že severská detektivní tvorba dosud neřekla své poslední slovo a může uspokojit i náročnější čtenáře. Román s lakonickým názvem 1793 čtenáře zavádí do tajemného prostředí barokního Stockholmu.
Celá recenze

Magazín OKO

Noir trilogie se uzavírá rokem 1795
Ukázky

Noir trilogie se uzavírá rokem 1795

Ukázka:

1.

Zasvé vzala blažená melodie smyčců a strun, která před chvílí zalila svět a dovolila mu na okamžik pozapomenout na všecko ostatní. Místo ní se do podzimní noci ...

 |  nakl. Argo

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
The Wolf and the Watchman
Autor:
Natt och Dag, Niklas
Nakladatel:
John Murray Publishers
EAN:
9781473682146
ISBN:
978-1-473-68214-6
Doporučená prodejní cena:
289 Kč
Originál:
1793
Popis:
1× kniha, brožovaná, 408 stran, anglicky
Rozměry:
12,5 × 19,5 cm
Rok vydání:
2019 (1. vydání)
Jazyk:
anglicky