Anna Cima - Probudím se na Šibuji
Ke stažení Info OKO

Probudím se na Šibuji

Interpret:  Anna Kameníková
Nakladatel: Tympanum 2019
Probudím se na Šibuji

Probudím se na Šibuji

359 Kč
Skladem
359 Kč
Ihned
299 Kč

Anotace

Když se sedmnáctiletá Jana dostane do vysněného Tokia, nejraději by zde zůstala navždy. Záhy se přesvědčí o tom, jak nedozírné následky může takové přání mít. Ocitne se totiž uzavřená v magickém kruhu rušné čtvrti Šibuja. Zatímco mladší podoba Jany bloudí městem, zažívá podivuhodné situace a hledá cestu domů, čtyřiadvacetiletá Jana v Praze studuje...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(8x)

Vaše hodnocení
Jestli otec autorce skutečně řekl, že opravdový román nenapíše, protože je těžké udržet příběhové linie všech postav, jistě se už omluvil. Ústřední love story je sice velmi předvídatelná, ale tvoří jen základní konstrukci pro mnohem zajímavější příběhy. Velmi čtivé a osvěžující!
Asi nejbliz k popisu kniky bych rekl "cesky Murakami". A z meho pohledu ,velmi dobry Murakami:-). Je to takove snove, propletene ale silne. Za mne jo.
Přečetla si knihkupkyně z Hradce Králové

Prolínání časových linií může chvilkama působit zmateně, občas jsem se musela zastavit a přemýšlet, kde vlastně jsem. Kniha byla však absolutně výjimečná, celou dobu od začátku do konce jsem ji hltala a nemohla jsem přestat. Velice obdivuji sedmnáctiletou hrdinku, která si dokázala jít za svým snem a udělala pro to maximum. Doporučuji na 100 %!
Naprosto úžasná prvotina! Je to vtipný, trochu dobrodružný a hlavně zajímavý příběh, ze kterého čiší nefalšovaná láska k Japonsku. V podstatě jde o tři samostatné příběhy, které k sobě v průběhu knihy najdou cestu.Kniha neustále udržovala můj zájem. Každá dějová linka měla svůj vlastní jazyk a myšlenku a právě díky tomuto, nelze knihu přiřadit k...
Více
Každý mladý český debut zaslouží náležitou pozornost, protože jsem měl dlouho pocit, že česká literatura uvízla na mrtvém bodě. Buď se autoři, o kterých vůbec stojí za to mluvit, věnovali minulosti, a nebo byly jejich knihy skvělé po formální stránce, ale tak nějak to nemělo příběh, myšlenku. Anna Cima napsala knihu, která má všechno, co má dobrá...
Více
Překvapivě dobré čtení. Jednak je mi v příběhu sympatický úsměvný, ale dobře fungující prvek magického realismu, jednak jsem o něco chytřejší, pokud jde o Japonsko a jeho kulturu. Především mě ale bavila hravost vyjadřování mladé generace a nečekaně "dospělá" stavba příběhu. Celé jsem to slupla na jedno posezení.
Už ani nevím, co mne inspirovalo k tomu, abych si tuhle knihu koupila... Každopádně to byl dobrý kup!!! Knihu jsem přečetla "jedním dechem", krásně popsané postavy, zejména Jana, mladá zapálená japanoložka je prostě fajn :-)
Na samotném konci mi sice trochu chyběl návrat do Prahy, ale... Rozhodně mi to nezkazilo dojem z celého příběhu, který je prostě skvělý :-)
Jůůů, to byla zase zvláštnost, ale v dobrém smyslu slova. Knížka je vlastně takovým vyprávěním hlavní hrdinky Jany, velmi specifickým a zajímavým způsobem, samotný námět knihy je poutavý, netradiční a podmanivý. Závěr knihy je za mě zrychlený a mohl být více dotažený, ale nemělo to u mě vliv na hodnocení, spíš jen taková drobná poznámka pod čarou....
Více
Zobrazit další (5)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Nakažlivá posedlost

(...) Probudím se na Šibuji představuje autorku s výjimečným citem pro kompozici, intelektuálku a vypravěčku, která si chce hrát. Kombinování několika žánrů a druhů textu (hovorově vyprávěný Janin příběh, spisovně napsaná povídka fiktivního autora ze začátku 20. století anebo dva úryvky z téhož překladu) nedává čtenáři nic zadarmo a nutí jej, aby se zapojil. Ale právě v tom tkví zároveň síla příběhu. Cima dokázala napsat tak dobrou knihu o své posedlosti, až ji přenesla na čtenáře: na internetových fórech se nejčastěji shodují, že se nemohli odtrhnout a přečetli ji najednou.

Český román s jednou nohou v Japonsku

Neobyčejný debut mladé české autorky hledá cestu k pochopení vzdálené japonské kultury i k porozumění dnešnímu světu. Vyprávění je nejen jazykově zajímavé, ale především autentické a prožité.
Celá recenze

Když se duše rozdvojí

S neobvyklou lehkostí napsaná prvotina mladé japanoložky je v české literatuře unikum. Nejen kvůli autorčinu zaměření a z něj plynoucím netradičním motivům, které se v díle objevují, ale i díky svižnému stylu vyprávění, uvěřitelnosti hovorových dialogů a zejména struktuře textu a jeho rozvrstvení do několika linií, které se, jak čtenář vytuší, v závěru protnou, a to s přirozenou lehkostí a samozřejmostí.
Celá recenze

Mimořádná linka Praha–Tokio

Románový debut japanistky Anny Cimy aspiruje na literární objev roku. Čtivým způsobem propojuje realitu s mystickou rovinou, Tokio s Prahou a lovestory s detektivkou. A přitom je celý o japonské literatuře. (...) Autorka v knize přiznává, že ji k japonské literatuře přivedla četba populárního spisovatele Harukiho Murakamiho, jehož knihy Norské dřevo nebo Kafka na pobřeží jsou bestsellery i v Česku. Vliv Murakamiho magického realismu je v jejím psaní také patrný. (...) Autorku přesto nelze označit za "českého Murakamiho v sukních". Kniha, již si sama ilustrovala, je psána obecnou češtinou a čte se jedním dechem. Nepostrádá ani detektivní napětí, i když v tomto případě se nevydává po stopách zločinu, ale nových vědeckých poznatků. Sexy způsobem tak očišťuje svět humanitních věd od pseudointelektuálního cejchu.

RECENZE: Probudím se na Šibuji. Polapená Japonskem

(...) Japanoložka Anna Cima se ve všech těchto rovinách pohybuje se suverenitou zkušené spisovatelky. Používá hovorový jazyk, nikoliv ale triviální. Každé slovo, každá věta i myšlenka jsou součástí pečlivě promyšleného celku, který ale zároveň působí lehce a samozřejmě. Jako haiku, které na zdánlivě omezeném prostoru několika vhodně zvolenými slovy dokáže sdělit leccos zásadního o životě.

Autorka se chvályhodně vyhýbá trivializování a zjednodušování japonské kultury, kterou v očích ne zcela informovaných Evropanů symbolizují komiksy, Jakuza a pouliční automaty na použité dámské spodní prádlo. Jde opravdu do hloubky, aniž se nějak okázale předvádí. Prokazuje hlubokou erudici, zároveň je zcela srozumitelná, čtivá a vtipná.

Na poli české literatury se rozhodně jedná o objev, který bude záhodno do budoucna pečlivě sledovat.

Magazín OKO

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Probudím se na Šibuji
Autor:
Cima, Anna
Nakladatel:
Tympanum
EAN:
8594072279805
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Ilustrace:
Cima, Anna a Cima, Igor
Interpret:
Kameníková, Anna
Popis:
AudioKniha ke stažení, 58 x mp3, délka 10 hod. 46 min., velikost 611,5 MB, česky
Rok vydání:
2019