Jakub Mazanec - Hostinec Evropa

Hostinec Evropa

Nakladatel: Štengl Petr 2021
Není skladem
180 Kč
pohlídat

Anotace

Nenáviděná i proklínaná, oslavovaná i velebená, dokola napadaná, dokola obhajovaná… to je Evropská unie. Co však víme o její historii? Kdy se v projektu objevily první trhliny? Proč chce někdo mermomocí dovnitř a jinému už se naopak ve společnosti dalších evropských států přestává líbit? A nedáte si pivo?
Prozaicky debutující Jakub Mazanec...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Chytrá knížka. Kromě toho, že se ve zdařilých alegoriích dozvíte, proč Evropa a Evropská unie funguje tak, jak funguje, zároveň se moc pobavíte. Nadčasová a zároveň aktuální. Doufám, že třeba za 5 let vyjde pokračování!
Velmi vydařená alegorie o dění na našem starém kontinentě. Výborná hra s jazykem českým, velmi poutavá a zábavná kniha. Hltal jsem jednotlivé kapitoly a uměle jsem oddaloval přečtení celé knihy, aby mi zážitek z ní trval nejen několik dní, ale několik týdnů. Vřele doporučuji k přečtení, minimálně těm, co se o dění v Hostinci Evropa trvale zajímají....
Více
Kniha se mi velice líbila, byla čtivá, dokonce je i s obrázky, na což se mnohá jiná, byť i třeba (doposavad) slavnější kniha ani nezmohla. Když se to vezme kolem a kolem, rád bych si ji přečetl ještě jednou, kdybych si uvařil třeba meltu. Postavy jsou velice sympatické, jakoby živé a do mnohých si v dlouhých podzimních večerech projikuji své známé....
Více
Bystře napsaná alegorie na události naší ochránkyně Evropské unie. Nejedná se o žádnou oddechovku, čtenář musí pozorně číst a hlídat si slova, aby mu neunikly žádné souvislosti. Pokud se v nich ztrácíte, neztrácejte hlavu, na konci každé kapitoly si je můžete lehce osvěžit. Zvláště oceňuji nápadité pojmenování jednotlivých štamgastů (států) a důvtipné alegorické vyobrazení událostí.
Alegorie událostí nových na kontinentě starém rozhodně stojí za přečtení. Svěží, vtipné a kousavě trefné čtení. Knížka je dostatečně hustá a vejde se do každé knihovny. Co víc si přát?
Kniha doslova hltána kapitolu po kapitole. Řehtal jsem se u toho jak kůň🤣
Doporučuji všem, kdo se chce humorným způsobem dočíst o některých problémech/skutečnostech, se kterými se Evropa potýkala. Aby člověk pochopil kontext a humor na první dobrou, je třeba mít menší přehled o tom, co se děje/lo v Evropě.
V první kapitole jsem s tím...
Více
Jakubovu knihu musíme mít! Vtipné, čtivé, trefné a nadčasové povídání o vztazích dobrých i zlých v alegorickém hostinci Evropa. Kniha nejen pro znalce mezinárodní i domácí politiky, pohodové čtení na dlouhé podzimní večery nebo jako ideální vánoční dárek.
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hostinec Evropa
Autor:
Mazanec, Jakub
Nakladatel:
Štengl Petr
EAN:
9788087563915
ISBN:
978-80-87563-91-5
Doporučená prodejní cena:
200 Kč
Překlad:
Rosendorfová, Johanka
Popis:
1× kniha, brožovaná, 124 stran, česky
Rozměry:
14,8 × 21 cm
Rok vydání:
2021 (1. vydání)