Anthony Giddens - Sociologie

Sociologie

Nakladatel: Argo 2000
Rozebráno
522 Kč
pohlídat

Anotace

A. Giddens je profesorem sociologie na univerzitě v Cambridge. Jeho Sociologie je po dlouhé roky nejuznávanější učebnicí ve svém oboru. Věhlas ve světě získala, mimo nesporné odborné kvality, také díky tomu, že je psána srozumitelně a záživně. Překlad nejnovějšího přepracovaného vydání z roku 1997.

TITULY V SÉRII: Sociologie - základní publikace pro studenty i ostatní zájemce

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Také souhlasím se všemi chválami na tuto knihu, protože ani nesouhlasit nejde. Opravdu je kniha srozumitelně napsaná a otevírá tak mnoho šancí pro studenty, ale i laiky. Já jako student sociologie jsem si ji opravdu oblíbila a musí mít místo v mé knihovně.
Giddensova sociologie je velmi lidsky podaný úvod do mnoha problematik, se kterými se dnešní sociologie setkává. Mnoho studentů bude v průběhu svého studia na Giddensovo dílo odkazováno. Ve srovnání s dílem Baumana nebo Kellera se tato literatura jeví jako velmi čtivá, podepřená mnoha praktickými případy, obrázky a ilustracemi.
Plně souhlasím s panem Jandourkem.Jako laik jsem zkoušela přečíst i jiná díla o sociologii,většinou jsem ovšem skončila hned po několika stranách,kde na mne autor 'chrlil' jeden odborný termín za druhým,až už jsem nebyla schopna dál vnímat text před sebou.A především jsem bohužel neměla nejmenší tušení,o čem to vlastně čtu.Do knihy pana Giddense...
Více
Jednoduše napsané dílko nepostradající jistou vnitřní hloubku. Nicméně pro osoby , které se sociologii a humatním vědám věnují na hlubší než laické úrovni bude ta spousta stránek připadat zbytečná. Baumanova nebo Kellerova učebnice se sice nevyznačuje popularně naučným přístupem ale to více je jejich učebnice hodnotnější. Giddense doporučuji pouze...
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Konečně pořádná učebnice sociologie

Země, jejíž první dva prezidenti byli sociologové, se na přelomu tisíciletí konečně dočkala velké učebnice sociologie, stejnojmenné knihy od Anthonyho Giddense.(...)K čemu je sociologie dobrá, není rozhodně pouze řečnickou otázkou. Podle Giddense tento obor umožňuje svět nahlížet z různých perspektiv.(...)Giddensova učebnice je psána v "anglosaském stylu" - text není přetížen teorií a každé téma je rozvedeno na praktických příkladech. Mapy a tabulky tu najdeme vedle kreslených vtipů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sociologie
Autor:
Giddens, Anthony
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788072031245
ISBN:
80-7203-124-4
Doporučená prodejní cena:
549 Kč
Originál:
Sociology
Překlad:
Jařab, Jan
Popis:
1× kniha, vázaná, 596 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
2000 (1. vydání)