Komiks s elegantními antropomorfními zvířaty

/ nakl. Argo

Jack Wolfgang je elegantní vlk, ale co víc, je také špion – a jeho krytím je osobnost kulinárního kritika (protože v tomhle světě se samozřejmě už zvířata nejedí!, takže otázka, co jíst jiného, se stala tou hlavní). Někteří zvláštní agenti jsou prostě ještě zvláštnější než ostatní!
Jack Wolfgang je elegantní vlk, ale co víc, je také špion – a jeho krytím je osobnost kulinárního kritika (protože v tomhle světě se samozřejmě už zvířata nejedí!, takže otázka, co jíst jiného, se stala tou hlavní). Někteří zvláštní agenti jsou prostě ještě zvláštnější než ostatní!

Intro:

Na konci středověku se tak zvaní Brémští muzikanti – osel, pes, kocour a odvážný kohout – stali prvními zvířaty, která od místních úřadů dostala oficiální listiny, jež jim zaručily autonomii a práva téměř rovná lidem. Od renesance pak některé zeme začaly chytřejším druhům povolovat přístup ke vzdělávání. Kočky, psi a koně rychle využili stoupající zvířecí gramotnosti k dalšímu pokroku.
V době osvícenské už i ovce a krávy chodily po zadních a často hovořily dvěma jazyky. Až do doby průmyslové revoluce, kdy začalo být třeba stále více pracovních sil, ale docházelo k výrazné diskriminaci a platovému znevýhodňování zvířat. Sociální napětí mezi lidmi a zvířaty zůstalo znepokojivé i po většinu dvacátého století, a ještě horší to bylo mezi masožravci a býložravci, protože ti první byli pravidelně obviňování z vykorřsťování těch druhých.
Teprve převratný vynález tajné směsi jménem qwat, která dodává tofu a dalším látkám dokonalou napodobeninu chutí veškerého masa a všech druhů ryb, konečně vedl k trvalejšímu míru a smíru mezi druhy.

Další články

Nic nevyhazovat! Všechno použít! Nejen plody, ale i listy, kořeny, stonky, květy....Když už to příroda jednou porodila, byl by hřích nad tím ohrnovat nos. Autorka Kuchyňská zahrádka bez odpadu Katie Elzer-Petersová knihu věnovala svému muži, "Joeovi, vedoucímu zalévání a pěstiteli, který má na starosti zahradu, když jsem na cestách."
Aktuality

Zelenina v kuchyni bezezbytkově

Nic nevyhazovat! Všechno použít! Nejen plody, ale i listy, kořeny, stonky, květy....Když už to příroda jednou porodila, byl by hřích nad tím ohrnovat nos. Autorka Kuchyňská zahrádka bez odpadu Katie Elzer-Petersová knihu věnovala svému muži, "Joeovi, vedoucímu zalévání a pěstiteli, který má na starosti zahradu, když jsem na cestách."
 | nakl. Alpha book
Dostáváte do rukou autentický výběr sta básní z počátku 13. století, který se v pozdějších staletích mnohými opisy, kopiemi a nesčetnými vydáními v dřevořezových publikacích rozšířil natolik, že jde jednoznačně o nejznámější sbírku klasické japonské poezie. Sto básní  - nádherně vypravená kniha v českém překladu a s doprovodnými texty Heleny Honcoopové.
Aktuality

Nádherně představený svět staré japonské poezie

Dostáváte do rukou autentický výběr sta básní z počátku 13. století, který se v pozdějších staletích mnohými opisy, kopiemi a nesčetnými vydáními v dřevořezových publikacích rozšířil natolik, že jde jednoznačně o nejznámější sbírku klasické japonské poezie. Sto básní - nádherně vypravená kniha v českém překladu a s doprovodnými texty Heleny Honcoopové.
 | Helena Honcoopová, Tomáš Weiss
Místo standartní kresby Pavla Reisenauera se z nového Respektu na čtenáře usmívá v současnosti nejčtenější česká autorka Alena Mornštajnová. V týdeníku je jí věnovaná celá rubrika Téma. Přinášíme volně dostupnou ukázku z textu.
Aktuality

Fenomén Mornštajnová hlavním tématem časopisu Respekt 9/2020

Místo standartní kresby Pavla Reisenauera se z nového Respektu na čtenáře usmívá v současnosti nejčtenější česká autorka Alena Mornštajnová. V týdeníku je jí věnovaná celá rubrika Téma. Přinášíme volně dostupnou ukázku z textu.