Šlehnutí Langerem!

/ nakl. Jonathan Livingston

„Občas si domýšlivě myslím, že mé glosy jsou nejen moudré, ale dokonce i vtipné! :-)“ komentuje Ivan Langer s nadsázkou svou novou knihu Šlehy V Síti.
„Občas si domýšlivě myslím, že mé glosy jsou nejen moudré, ale dokonce i vtipné! :-)“ komentuje Ivan Langer s nadsázkou svou novou knihu Šlehy V Síti.

Vychází nová kniha Ivana Langera s názvem „Šlehy V Síti“.  „Šlehy“ jsou břitké glosy a krátké postřehy, kterými autor komentuje aktuální politické a společenské dění. Bez obalu, s vtipem, nadhledem i s přiměřenou dávkou sarkasmu a ironie. O koronaviru, o vládě, o Evropě, o Babišovi, o lidech i o sobě. Pro pobavení i k zamyšlení, v kapesním formátu ideálním na cesty. Kniha navazuje na předchozí úspěšné tituly V Síti (2016), V Síti 2 (2017) a Sochobásně V Síti (2018).

„Libuji si v polemice. Miluji přiléhavé symboly. Obdivuji výstižné zkratky. Žárlím na antické bajkery. Lebedím si při sžíravé ironii. Užívám si sarkastické šlehy,“ uvádí sbírku Ivan Langer. Kniha „Šlehů“ je opět koláží autorových facebookových statusů, tentokrát ovšem aktuálnějších, kratších a často ironičtějších. „Občas si domýšlivě myslím, že mé glosy jsou nejen moudré, ale dokonce i vtipné! :-)“ dodává s nadsázkou autor.

Ukázky:

Slepý snad uvěří barvoslepému, že svět je černobílý.

Gruzínec Rusem, Rakušan Němcem, Slovák Čechem.

Promořeni koblihovirem.

 

Kdo je Ivan Langer?

„Nejsilnějším šťastným zážitkem pro mne byla má svatba, narození dcerky Petry a synů Patrika a Jakuba.“

Datum narození: 1. ledna 1967

Stav: ženatý, dcera a dva synové

Bydliště: Olomouc

 

Ivan Langer: student

„Advokátní zkouška byla ta nejtěžší v mém životě.“

1981  -1985         Slovanské gymnázium v Olomouci

1987 - 1993         Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci (zakončeno titulem MUDr.)

1993 - 1998         Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, později Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze (ukončeno titulem Mgr.)

2012                      Advokátní zkouška

 

Ivan Langer: politik

„Cením si svobody, jako praktické možnosti ovlivňovat svůj život a zodpovídat za něj. Je pro mě důležité, aby existovaly podmínky pro svobodné rozhodování každého z nás, a pokládám za správné, abych k jejich vytvoření a udržení přispíval.“

1989                      Člen univerzitního a celostátního stávkového výboru studentů

1991 - dodnes   Člen ODS

1993 - 1996         Tajemník ministra spravedlnosti

1996 - 2010         Poslanec Poslanecké sněmovny PČR

1998 - 2002         Místopředseda ODS

1998 - 2006         Místopředseda Poslanecké sněmovny

2004 - 2010         Místopředseda ODS

2006 - 2009         Ministr vnitra ČR

2006 - 2007         Ministr informatiky ČR (souběžně s MVČR)

 

Ivan Langer: advokát

„Advokacie je pro mě kouzelná v tom, že je to směsice práva a psychologie, nejen odborných znalostí, ale i komunikačních dovedností. Musíte pochopit klienta, vyhovět jeho přáním, pochopit podstatu problému jako takového, na základě anamnézy udělat diagnózu a pak určit terapii. To mě na práci nejvíc baví.“

2010 - 2012         advokátní koncipient

2012 - dodnes   advokát a partner Advokátní kanceláře Pečený Fučík Langer

 

Ivan Langer: pedagog

„Mojí vizí byl vzdělávací projekt pro lidi, kteří chtějí jít aktivně do veřejného života. Za 11 let prošlo CEVRO Institutem přes tisíc absolventů a řada z nich zastává či zastávala v politice a ve veřejném životě funkce od členů vlády, místopředsedů evropského parlamentu přes starosty, poslance, senátory.“

1999                      zakladatel liberálně-konzervativní akademie CEVRO

2000 - 2006         přednášející na Právnické fakultě Univerzity Palackého

2006                      zakladatel soukromé vysoké školy CEVRO Institut

2006 - dodnes   předseda správní rady soukromé vysoké školy CEVRO Institut

 

Ivan Langer: filantrop

„Korunní pevnůstka v Olomouci byla mrtvá a ohyzdná část města. Podařilo se nám prostor, připomínající skládku, vyčistit, opravit a proměnit v muzeum a zábavně-vzdělávací centrum, které je v současnosti prvotřídní olomouckou turistickou atrakcí.“

Muzeum Olomoucké pevnosti, z.s.        předseda správní rady

Nadace Bezpečná Olomouc                       předseda správní rady

Dětská dopravní nadace                              člen správní rady

 

Ivan Langer: kauza Vidkun

„Obecně si vážím všech lidí, kteří ve svém životě dokázali překonat nástrahy, úskalí a nepřízeň osudu. A jsem rád s lidmi, kteří jsou optimističtí, vyzařuje z nich životní síla a mají pozitivní pohled na svět.“

Co je „kauza Vidkun“?
Olomoucká „kauza Vidkun“ vyšetřovala od podzimu 2015 údajné propojení policie, politiků a podnikatelů. Ze zneužití pravomoci úřední osoby, přijetí úplatku či z podplácení byli následně obviněni bývalý hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD), někdejší náměstek ředitele krajského policejního ředitelství Karel Kadlec, bývalý šéf odboru krajské hospodářské kriminality Radek Petrůj a podnikatel Kyselý. Do dnešního dne nebyl nikdo obžalován.

Ivanu Langerovi policie v rámci vyšetřování zabavila (a následně vrátila) mobilní telefony, počítač a flash disky obsahující důvěrné informace klientů, které Langer zastupoval jako advokát. Zásahu policie v Langerově bytě, kanceláři a bankovní schránce byli přítomni zástupci České advokátní komory, kteří na místě odmítli vydat souhlas se zabavením. Z pohledu práva došlo k faktickému prolomení § 21 zákona o advokacii, který ukládá advokátovi povinnost mlčenlivosti a ochrany klienta. Ivan Langer posléze postup policie napadl u Ústavního soudu.

Bývalý policista Karel Kadlec, jeden z hlavních aktérů případu, mj. uvedl, že výhradním cílem celé kauzy byla diskreditace konkrétních osob a že jemu osobně již dříve členové policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu nabízeli miliony korun za spolupráci na vytvoření smyšlené kauzy pro diskreditaci Ivana Langera.

Ivan Langer nebyl v rámci „kauzy Vidkun“ ani vyšetřován, ani nebyl z ničeho obviněn.

 

Ivan Langer: kauza Mrázek

„Podnikatel a developer Luděk Sekyra využil na přelomu tisíciletí toho, že jsme se znali, a požádal mě o podporu. Mým jediným cílem bylo pomoci české firmě. Nic jsem si od nikoho nevzal a ke svému velkému štěstí jsem se ani nikdy nesetkal s Františkem Mrázkem.”

Ivan Langer uspěl se všemi žalobami, které podal kvůli článkům a výrokům o jeho údajném vztahu s někdejším kmotrem podsvětí Františkem Mrázkem. Omluvit se mu museli politici i média (např. Radek John, někdejší ministr vnitra František Bublan, deník MF DNES aj.). Policie ani nikdo jiný nikdy nepředložili jediný důkaz, že by se Ivan Langer s Františkem Mrázkem znal či někdy sešel. 

 

Ivan Langer: spisovatel

„Formulování každého nosného slova, škrtání každého balastního slova, formování slov do vizuálně srozumitelné struktury je mnohem těžší, než hledání myšlenek a pramenů myšlenek, z nichž vycházely a vycházejí.“

Průvodce muže těhotenstvím (sbírka fejetonů)
2003, nakladatelství Ivo Železný

V síti (originální sbírka facebookových statusů se zaměřením na život a politiku)
2016, nakladatelství Empresa Media

V síti 2 (pokračování úspěšného prvního dílu)
2017, nakladatelství Empresa Media

 

Ivan Langer: sportovec a milovník kultury

„Voda si člověka vezme takovým způsobem, že bojuje o život. V první chvíli myslí jen na to, jak přežít, a když přežije, není schopen myslet. Člověk si uvědomí, co má v životě smysl a čím se nemá zabývat. Najednou se zjeví věci, které dřív neviděl, krystalicky čisté.“ (po sjezdu řeky Coloradu na raftu)

Míčové hry bez ohledu na velikost míče (basketbal, volejbal, házená, tenis, golf a jiné) a cyklistika

Divadlo, výtvarné umění, hudba

 

 

 

Další články

Geniální ve formě a sdělení. Geniální v jednoduchosti. Geniální pro country i pro rock. Pro staré i mladé. Ten, který začal jezdit na koncerty s Elvisem. Zpěvák, hudebník, spisovatel. Hříšník i zbožník. Johnny Cash. Soubor Slova pro věčnost (Forever Words) přináší jeho neznámé básnické a písňové texty z nejrůznějších údobí. Sám autor je nezhudebnil a nebo nenahrál
Aktuality

Texty muže v černém - Hello, I´m Johnny Cash

Geniální ve formě a sdělení. Geniální v jednoduchosti. Geniální pro country i pro rock. Pro staré i mladé. Ten, který začal jezdit na koncerty s Elvisem. Zpěvák, hudebník, spisovatel. Hříšník i zbožník. Johnny Cash. Soubor Slova pro věčnost (Forever Words) přináší jeho neznámé básnické a písňové texty z nejrůznějších údobí. Sám autor je nezhudebnil a nebo nenahrál
 | nakl. Argo
Loni v červnu začal Jakub Szántó psát knihu pojmenovanou Z Izrastiny s láskou. Vyjde letos na podzim a vystudovaný historik a někdejší zahraniční zpravodaj České televize v ní čtenářům předloží svůj pohled na Blízký východ, pětiletým pobytem v izraelském Tel Avivu. Na rozdíl od předchozí knížky Za oponou války se tentokrát nepouští do vzpomínek na vypjaté okamžiky, ale zaměřuje se na otázku identity a lidských příběhů.
Aktuality

Vizitka Českého rozhlasu Vltava: hostem Jakub Szántó

Loni v červnu začal Jakub Szántó psát knihu pojmenovanou Z Izrastiny s láskou. Vyjde letos na podzim a vystudovaný historik a někdejší zahraniční zpravodaj České televize v ní čtenářům předloží svůj pohled na Blízký východ, pětiletým pobytem v izraelském Tel Avivu. Na rozdíl od předchozí knížky Za oponou války se tentokrát nepouští do vzpomínek na vypjaté okamžiky, ale zaměřuje se na otázku identity a lidských příběhů.
 | Český rozhlas - Markéta Kaňková
Pokud vás zajímá práce špičkových jazykovědců na uhelných textech čínského, korejského a japonského taoismu , tak teď máte možnost. Tyto cenné překlady vycházejí v edici  Základní texty východních náboženství.  Svět je v neustálém pohybu. Stálost neexistuje. Detail nelze oddělit od celku. Celek nelze oddělit od detailu. Protiklady harmonizují krajnosti....a tak dále. Jo a nedejte se zmást - Tao může být i Dao a Lao´c Laozi - to podle použité transkripce.
Aktuality

Vyšly základní texty taoismu

Pokud vás zajímá práce špičkových jazykovědců na uhelných textech čínského, korejského a japonského taoismu , tak teď máte možnost. Tyto cenné překlady vycházejí v edici Základní texty východních náboženství. Svět je v neustálém pohybu. Stálost neexistuje. Detail nelze oddělit od celku. Celek nelze oddělit od detailu. Protiklady harmonizují krajnosti....a tak dále. Jo a nedejte se zmást - Tao může být i Dao a Lao´c Laozi - to podle použité transkripce.