Zahrada pokračuje Lovcem

/ Tomáš Weiss

V druhém dílu Zahrady s podtitulem Lovec hrdinové vnikají hlouběji do tajemství Lesa a sny se proplétají s realitou čím dál intenzivněji. Zatímco fotografka Mara citově osciluje mezi pohledným cizincem Nikolajem a svérázným Tomášem, vývoj událostí dále graduje až k radikálnímu činu Johana Hajduka. Na scénu vstupuje nová hrdinka, Johanova mladší sestra Julie.

"Je tedy zde, i když stále ještě v procesu růstu, městská fantasy situovaná do současných, českému a moravskému čtenáři důvěrně známých reálií, mysteriózní vícevrstevný příběh na pomezí žánrů fantasy a magického realismu, psaný jednoduchým, čtivým a živým jazykem. Hlavními hrdiny vyprávění jsou mladí lidé, prožívající své velké i všední chvíle volně sdružení do přátelské skupiny. Děj, jak už bylo předesláno, je umístěn do prostředí fiktivního moravského města. Prvky tajemné, nekaždodenní reality a napětí v něm čerpají z evropských kulturních a mytologických základů, snové sekvence nacházejí protiváhu v líčení každodenního současného života skupiny mladých přátel s jejich zázemím, více nebo méně romantickými vztahy a city, často s nadhledem laskavého humoru, to vše s přesahy a odkazy do oblastí religionistiky, lidové kultury, hlubinné psychologie, postmoderní filosofie a městského šamanismu." To říká sama autorka Jana Richterová o svém několikadílném projektu.

Další články

Rádio Kosmas

Rybí povídky jako dárek pro Centrum Paraple

Koupí tohoto předmětu podpoříte....ano, chápu, trochu už to leze na nervy. Ale jako vždycky: netřeba házet všechno na jednu hromadu. Centrum Paraple funguje 20 let a mnoha lidem s handicapem pomohlo a jistě ještě pomůže. A povídky Oty Pavla, načtené Miroslavem Táborským, Markem Ebenem, Jiřím Lábusem nebo Zdeňkem Svěrákem, jsou něco, co člověka neurazí a potěší. A nakonec to ještě pomůže.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Chce-li Wallander pomáhat Lotyšům, půjdou po něm Rusové

Ještě než Putin rozkáže vyprovokovat nějakou akci v Pobaltí, která by názorně vyzkoušela, jak to NATO myslí se společnou obranou vážně, můžete si v autě nebo před spaním pustit komisaře Walladera na jeho procházce po Rize. Načteno jedním z nejlepších rozhlasových hlasů současnosti, Jiřím Vyorálkem.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Kdo pomůže duchům, když se z nich stanou bezdomovci?

Z knihy Amélie a tma se stal celkem šlágr mladých čtenářů. Amélii je 12 let. Ráda jezdí na kole. To je velké, černé a těžké. Nejen její kolo, ale také černé oblečení, starý dům a způsob života je úplně jiný než ten barevný, který žijí její vrstevníci. Amy a její mamince se zastavil čas v 19. století, kdy se utopily při povodni v řece Vltavě. Dál čtěte nebo poslouchejte právě vycházející audio.