Islám nemůže za naše prázdné životy

/ Tomáš Weiss

Houellebecqova kniha Podvolení asi ani nemohla čtenáře nezaujmout. Bude se číst hlavně ve smyslu postupného podvolení se islámské tradici a kultuře. Jenže v té knize jsou přece silné obrazy, které nám ukazují, jak neuvěřitelně snadnou jsme kořistí pro naše okolí - pro politiky, pro doktory a vědce, pro byznysmeny, pro showbyznysmeny, pro média....Věříme všemu a ničemu, tedy můžeme se podvolit libovolně čemukoliv. Audio knihy načetl Igor Bareš.

Další články

Rádio Kosmas

Příběh vytetovaný na galejích - Motýlka načetl Norbert Lichý

Podobně jako třeba Frajer Luke nebo Pahorek je Motýlek strhujícím vězeňským příběhem. Z velké části autobiografickým. Přání načíst knihu se splnilo ostravskému herci Norbertu Lichému. Kus klimatu Ďábelských ostrovů Francouzské Guayany si prý užil přímo v dusnu studia, kde knihu letos v létě namluvil.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Buddhovy večerníčky

Audiokniha je určena především malým dětem, takže každé poselství je sděleno jasně a srozumitelně. Navíc Barbora Hrzánová čte pohádky zasvěceně a s netajeným potěšením, což z audioknihy činí mimořádný počin, který stvrzuje, že slova jsou mocnější než zbraně. Bonusem celého vyprávění je vysvětlení počátků buddhismu
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Audiem rozkvetlá Dívka ve vlaku

Jsou nahrávky, na kterých je knižní předloha neslaně nemastně přečtená...a tím to končí. A pak jsou audia, která dají knižní předloze další rozměr, vlastně její záměr nějak dotvoří. Jak říká vydavatel Martin Pilař: "Od začátku jsme chtěli tři výrazné herečky, které svým hlasem dodají charakteru postav charisma, přičemž vyprávění oživí a pozvednou." Těmi třemi jsou: Petra Špalková, Tereza Bebarová a Lucie Pernetová.