26 hodin dramatizovaného Mycelia V. jako audio

/ OneHotBook

Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání vyslané do vesmíru nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Proti této hrozbě by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemská Velekněžka Regentka. Jenže bude těžké přehlížet vlastní mocenské zájmy, navíc ne každý překročí svůj stín a leckdo si taky změnu poměrů přeje. Audiodramtizace se 14 hlasy - Jaroslav Plesl, Klára Issová, Jana Stryková a další.

„Co do spletitosti a epičnosti se (sága Mycelium) může směle rovnat s legendami žánru jako je Duna či Nadace. Jedinou kaňkou na kráse je tak fakt, že se tato série stále ještě nedočkala anglického vydání, aby ji mohli obdivovat i zahraniční čtenáři. Hlasy a hvězdys přehledem potvrzují tuto pentalogii jako to nejlepší, co může česká fantastika nabídnout.“ - fantasya.cz

Další články

Rádio Kosmas

Na pláži u moře se setkává s neapolskou rodinou

Leda je rozvedená profesorka anglické literatury. Má dvě dospělé dcery, které odjely za otcem do Kanady, a ona si konečně může užívat léta bez pracovních i rodinných povinností. Na pláži u moře se setkává s neapolskou rodinou, tolik podobnou té, z níž sama pochází. Její pozornost upoutá hlavně mladá žena s tříletou dcerkou. Jejich vzájemný vztah, způsob, jak spolu mluví a jak si hrají, v ní vyvolá vzpomínky na vlastní dětství, dospívání a mateřství. Audio Temná dcera čte Helena Dvořáková.
 | Radioservis
Rádio Kosmas

Co přitahuje novináře na válečných konfliktech?

Původně vystudovaný historik své zážitky očitého svědka zasazuje do dějinného kontextu a demytizuje práci žurnalistů uprostřed pohnutých situací. Vedle strhujícího vyprávění dává nahlédnout i do vztahů autora k rodině, novinářským kolegům i přátelům napříč Orientem. To vše balí do lehce sarkastického a sebeironického tónu. Čte David Matásek, který bude spolu s autorem při vítání audioknihy 6. 12. od 18 hod. v baru Behind The Curtain, Štítného 30.
 | nakl. Tympanum
Rádio Kosmas

Snažit se vyslovit nevyslovitelné - Exupéryho Citadela audio

Formou podobenství a stylem staré arabské litanie vyčerpává Exupéry nejpodstatnější obecně lidské náměty - smysl života, podstata člověka, účel věcí, smysl oběti, láska, svoboda, naděje a štěstí - které podávají důkaz o hloubce jeho nejniternějších úvah. Hutný text nutí čtenáře k výpiskům - až do té chvíle než zjistí, že by si vlastně musel vypsat celou knihu. Audio čte Jiří Dvořák.