Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny František Štorm

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

S frontmanem kapely Master’s Hammer, typografem, malířem a grafikem Františkem Štormem o fanatismu metalových fanoušků, tichu kláštera a jihočeských řemeslnících. A také o knize Stavitelé, která je nezvyklým stavebním deníkem.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hosty Martin Kubal a Vojtěch Gibiš

"Napadlo nás sestavit kroniku, zachytit osudy aktérů těch dní. Popsat motivace lidí, kteří přijímali rozhodnutí, jaká celé generace politiků a představitelů státu nemusely dělat," odkrývají Michal Kubal s Vojtěchem Gibišem vznik obsáhlé knihy s jednoslovným názvem Pandemie, v níž portrétují náš "život s covidem".
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny cestovatelka Anna Dejmková

O cykloputování po Turecku, Gruzii, Arménii, Kazachstánu i Číně vypráví dětská lékařka a cestovatelka Anna Dejmková v knize Cesto(do)pis s podtitulem Na kole v hidžábu i v pyžamu.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, hostem Vojtěch Kolman

"Filozofie má, podobně jako humor, překvapit. I když určitě ne za každou cenu, měla by překvapit plodně," rýsuje docent staroslavné Univerzity Karlovy Vojtěch Kolman spojnici mezi myšlením a vtipem. Tedy mezi dvěma světy, které se protnuly v jeho nové knize nazvané Noc, v níž se pořádají medvědí hony na zajíce.