Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Tereza Límanová

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Se spisovatelkou Terezou Límanovou o nárocích matky na dceru, pocitu viny, který má kvůli tomu, že studovala za komunismu, či obraně buržoazních tradic během normalizace.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Martin Nodl

Nejnovější kniha, kterou Martin Nodl připravil v historické řadě nakladatelství Argo k vydání, nese trudný název Mor, flagelanti a vraždění Židů. V druhé polovině osmdesátých let ji ve švýcarské Basileji napsal český exulant František Graus.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Kateřina Tučková

Bílá Voda je název připravovaného nového románu, v němž jeho autorka Kateřina Tučková vychází ze studia pramenů i svědectví pamětníků o komunistické likvidaci ženských řeholních společenství, nazvanou Akce Ř. Po zavření mužských klášterů a uvěznění mnichů v rámci takzvané Akce K přišly na řadu řeholnice. Rozehnání, převýchova, vězení a jiná trápení.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Dalibor Vácha

Hostem podcastu je historik Dalibor Vácha, autor knihy M+B+M: Mašín, Balabán, Morávek. Je to románová fikce napsaná na základě historických faktů. Ani jeden z důstojníků československé armády a členů Obrany národa, přezdívaných Tři králové, tedy podplukovník Josef Mašín, podplukovník Josef Balabán a štábní kapitán Václav Morávek, se nedočkali vítězného konce války.