Megafon - podcast o knižních novinkách - mimo jiné Laurent Binet, Ted Chiang nebo Ian McEwan

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Vítejte u dalšího setkání v novinkovém knižním světě. Knižní produkce navzdory teplotám uplynulých dnů nezamrzla, ale má se čile k světu. A tak jsme pro vás vybrali třeba nového Bineta a jeho konkvistu naruby, komplet povídek Teda Chianga, dalšího McEwana a k suchému únoru Ožralou Prahu.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách - markýz de Sade, Alice Munro, Napoleon, Magor.....

Tentokrát nabízíme mimo jiné humoristický pohled do americké nemocnice, povídky markýze de Sade nebo kanadské nobelistky Alice Munroové, ale také Napoleonovo vzpomínání. Čeká vás i audioukázka z Orwellových esejů.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky leden 2021 - Šikmý kostel, díl 2., Desatero smyslů, postapo Bídné roky...

Na konci ledna 2021 vás chceme upozornit na několik zajímavých titulů, které spatřily světlo světa v posledních dnech. Co vás mimo jiné čeká? Druhý díl Šikmého kostela od Karin Lednické, Desatero smyslů, čili text o zajímavostech lidského a zvířecího poznávání, první díl postapokalyptického románu Bídné roky, nové vydání rozhovoru s filozofkou Annou Hogenovou nebo ukázka z poémy slovesného výtržníka Ropse-Tůmy s poetickým názvem Putin.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky - nový Červenák, Thoreau a jeho Deník, Ouředník očima zahraničí atd.

V našem výběru najdete novinku Juraje Červenáka Anděl v podsvětí, dále příběh, který vypráví vdova, žijící v bytě se svoji lesbickou dcerou a její přítelkyní, text Martina Bubera o tom, co je a co není utopie, zahraniční pohled na tvorbu Patrika Ouředníka, ale také Goetha nebo Thoreaua.