Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny je Václav Vokolek

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Se spisovatelem a pedagogem Václavem Vokolkem o zázraku, který se "nehodil do krámu" úřadům, církvi, ani Boženě Němcové. A také o tom, jaké je to stát se v 65 letech bezdomovcem. A knize Krajiny zjevení.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Irena Dousková

Se spisovatelkou Irenou Douskovou o dětství v husitském kostele, "plnotučných" Židech, zbožštění prezidenta i oblíbeném žánru tragikomedie.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s redaktorkou Hanou Zahradníkovou o několika knihách z Arga

Tentokrát se v Megafonu podíváme na několik knih z nakladatelství Argo. To začátkem roku 2022 představilo nový ediční plán a některé knihy v něm anoncované hned z kraje roku také vyšly. Dojde také na životopisný film o finské stvořitelce Muminků Tove Janssonové, který je právě v kinech. A také na její autobiografické texty, které se právě objevily v českých knihkupectvích. Zasvěceného průvodce nám bude dělat redaktorka Arga Hana Zahradníková.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s Olgou Stehlíkovou o poezii Simony Rackové, Jana Škroba a Teda Hughese

První Megafon roku 2022 bude o poezii. Básník Ivan Diviš kdysi hřímal, že poezie je poslední pokus smysluplně oslovit svého bližního přirozeným jazykem. Tedy ne jazykem advokátů, obchodníků nebo médií. Pozvání do dnešního Megafonu přijala básnířka a redaktorka poezie Olga Stehlíková. Budeme dnes spolu mluvit o třech básnických sbírkách – Dopisech k narozeninám Teda Hughese, Zemi slunce Jana Škroba a Nočním převádění mláďat Simony Rackové.