Megafon - podcast s ředitelem Radovanem Auerem o veletrhu Svět knihy 2022

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Mezinárodní pražský knižní veletrh Svět knihy přežil dva roky covidu. Nutno dodat, že na rozdíl od některých amerických a evropských akcí. Bylo to o fous a jak jsme zhruba před rokem mohli v tomhle studiu od ředitele veletrhu slyšet, kdyby to bývalo minulý rok v září neklaplo, mluvili bychom dnes o veletrhu pravděpodobně v minulém čase. Veletrh ale pokračuje, letos už 27. ročníkem v termínu od 9. do 12. června a tradičně na pražském Výstavišti. Víc s jeho ředitelem Radovanem Auerem.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, hostem Marka Míková

V knize Kabát a kabelka, již napsala hudebnice a režisérka Marka Míková, se malí čtenáři setkají s nezvyklými pojmy i neobvyklým milostným příběhem. Text provázený ilustracemi Galiny Miklínové letos ocenila porota Magnesie Litery jako knihu roku pro děti a mládež.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Ester a Milan Staří

Ester Stará působí jako speciální pedagožka a logopedka, její manžel Milan je výtvarník a oceňovaný ilustrátor. Kniha pocitů, kterou napsali s Janou Draberovou a na nedávný Velký knižní čtvrtek ji vydalo nakladatelství Pasparta, má čtenářům od osmi let pomoct vyznat se ve vlastních pocitech, popsat je a pojmenovat.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s Pavlem Klusákem o jeho knize podivuhodných hudebních příběhů Uvnitř banánu

Hostem je vyhledávač a propagátor nekonfekční hudby. S energií sběratele se už léta vydává po stopách zvuků a skladeb, které většinou stojí mimo masový zájem. Zajímají ho experimenty, autoři, kteří předběhli dobu nebo je doba nestačila polapit. Dokáže takovou hudbu najít. Dokáže ji vidět i v širších souvislostech. A navíc – dokáže o ní i pestře mluvit a psát. Jeho nejnovější kniha Uvnitř banánu není jen bedekrem hudebního outsiderství a kuriozit. Jde o svébytnou sbírku literární textů.