Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Veronika Jonášová

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

"O odsunu Němců se v posledních letech už mluví, ale o specifické situaci v táboře v Hodolanech na Olomoucku jsem neměla tušení," vysvětluje autorka, proč se pustila do psaní své prozaické prvotiny. Ani z domova si nepamatuje, že by se rodinný příběh z poválečné historie připomínal. Veronika Jonášová na něj narazila až v dospělosti, když si s babičkou prohlížela rodinné album.

 

Ada

313

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Jan Novák

"Po deseti letech práce na volné noze mi došly peníze. Nechtěl jsem jít učit nebo někam do kanceláře," vzpomíná Jan Novák na historku vzdálenou třiadvacet let, která ožívá v jeho nové knize Těžký prachy. V listě Chicago Tribune tehdy, v létě roku 1999, vyšel inzerát agentury hledající kurýry na rozvážení peněz. Spisovatel, jenž do té doby nedržel pistoli v ruce, už po třech dnech výcviku seděl ozbrojený v obrněném voze ve službách firmy United Armored Services.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - nejen o knihách v České televizi s Terezou Willoughby

Jako elév redakce kultury začínala Tereza Willoughby v České televizi zhruba před deseti lety. Kromě reportáží a rozhovorů se podílela také na moderování pořadu Kultura +. Krátce pracovala pro Seznam.cz, kde se kromě zpravodajského obsahu podílela na pořadu Šťastné pondělí. Příležitostně publikuje v řadě periodik a přednáší na Katedře multimédií Vysoké školy ekonomické v Praze. 13. října bude v Knihovně Václava Havla moderovat setkání autorů k zahájení Velkého knižního čtvrtku – podzim 2022.
 | Tomáš Weiss, Soundguru
Rádio Kosmas

Zemřela Hilary Mantelová - Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Michala Marková

S překladatelkou Michalou Markovou o "pornu" na stanici Český rozhlas Vltava i znejistění čtenáře, zda stojí na správné straně dějin, když je popisuje Hilary Mantelová.