Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Pavel Pawluscha Novotný

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

„Tu knihu jsem začal psát, protože mě vyděsila islamofobie, přístup Čechů hlavně k uprchlíkům, ale k islámu obecně. Byl jsem zděšen z neznalosti,“ vysvětluje v podcastu reportér Pavel Pawluscha Novotný, proč ze svých postřehů a zápisků nabraných na Blízkém východě sestavil publikaci nazvanou Proč Alláh stvořil kalašnikov.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Petra Hůlová

"Pro texty, které píšu, je typická mnohost perspektiv. Iritují mě příběhy vyprávěné jen z jednoho úhlu. Nevěřím tomu a vždycky mám chuť to rozkopat. Jako většina mých předchozích knih připomíná i Nejvyšší karta, že vždy existuje vícero pohledů na věc. Mou prací je pak jejich propojování. A doufám, že podobným způsobem k tomu přistupují také čtenáři." Petra Hůlová
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu, hostem Klára Fleyberková, dramaturgyně ČRo Vltava

Od roku 2019 je Klára Fleyberková slovesnou dramaturgyní stanice Český rozhlas Vltava. Ta patří k posledním rájům literatury ve veřejném prostoru. Dalším důvodem dnešního rozhovoru je fakt, že letos v květnu to bude 100 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání v Československu. A ještě jeden důvod – Klára se letos stala členkou redakce literárního měsíčníku Host. Takže dnes v hlavní roli rádio a literatura. A Klára Fleyberková.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, hostem historička Magdaléna Moravová

"Dnes, kdy žijeme obklopeni souhlasem sociálních sítí, nás historické prameny učí pochybovat," říká Magdalena Moravová. Historička, která se v pražském nakladatelství Argo stará o edice historických pramenů a cestopisů.