Megafon - podcast Kosmasu, hostem Klára Fleyberková, dramaturgyně ČRo Vltava

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Od roku 2019 je Klára Fleyberková slovesnou dramaturgyní stanice Český rozhlas Vltava. Ta patří k posledním rájům literatury ve veřejném prostoru. Dalším důvodem dnešního rozhovoru je fakt, že letos v květnu to bude 100 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání v Československu. A ještě jeden důvod – Klára se letos stala členkou redakce literárního měsíčníku Host. Takže dnes v hlavní roli rádio a literatura. A Klára Fleyberková.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, hostem historička Magdaléna Moravová

"Dnes, kdy žijeme obklopeni souhlasem sociálních sítí, nás historické prameny učí pochybovat," říká Magdalena Moravová. Historička, která se v pražském nakladatelství Argo stará o edice historických pramenů a cestopisů.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu o Historii Bible, hostem biblista Petr Sláma

Bible je v našem civilizačním kontextu nazývána Knihou knih, nejpřekládanější knihou světa atd. Skutečnost je ale taková, že biblická gramotnost je generace od generace menší. A to i mezi věřícími. Je ambicí autora Historie Bible nadchnout k jejímu čtení, nebo k jejímu novému čtení? A pokud ano, na jaké benefity Johna Barton případné dnešní čtenáře láká?
 | Tomáš Weiss, Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Josef Pánek

Jako vědec, který důvtipně a s nadhledem dokáže popsat peripetie své práce, se mezi české beletristy zapsal šestapadesátiletý molekulární genetik Josef Pánek. Za novelu nazvanou Láska v době globálních klimatických změn z roku 2017 získal Magnesii Literu v prozaické kategorii. Také v novince Jsem jejich bůh, se drží reálií, jež jsou mu blízké.