Hromotluk a tichošlápek vyšli z psychiatrie a snaží se žít s námi

/ Tomáš Weiss

Elling a Kjell si žijí celkem spokojeným životem v psychiatrickém ústavu. Elling byl nalezen policií ve skříni, kam se schoval po smrti své matky, a Kjell zná svět pouze z fantazií, které slýchá od Ellinga. Jednoho dne Elling a Kjell dostanou možnost začít normálním životem - dostanou k dispozici byt v Oslu a je jim přidělen sociální pracovník, jenž je má kontrolovat...Kniha Invara Ambjornsena teď také jako audio.

Další články

Rádio Kosmas

Bude Velký audio čtvrtek spíš Zmrtvýchvstání nebo Kafe a cigárko?

Čtvrtek 3.11. 2016. Devět nových audio knih má premiéru v jeden den. Ano, je to vzor Velký knižní čtvrtek použitý na knižní nahrávky. Zájem o audioknihy si o takovou akci řekl sám. Součástí kolekce je i audio zpracování knihy Michaela Punkeho Zmrtvýchvstání, kterou mnozí znají z kina v hlavní roli s DiCapriem. Čte Jan Plouhar.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Miroslav Horníček chválí pohyb

"Zkusil jsem lyže i kolo. Lyže jsem si neoblíbil, ne. Výtahli mě na kopec a strčili do mě. V tom se dala krajina do pohybu." Horníčkova Chvála pohybu byla poprvé knižně vydaná v roce 1979. Kulturně jsme sice byli v době normalizačního temna, ale Horníčkova jazyková obratnost se uměla, do jisté míry, vykecat i z ní.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Mluví k vám Klub rváčů

Chuck Palahniuk je začátkem října 2016 na návštěvě v Praze. I proto vychází jeho nejznámější kniha Klub rváčů také audio. V rámci Festivalu spisovatelů se tento Američan objevil i v Senátu ČR. Jestli došlo i na pěstní souboj Palahniuk vs. Štěch agentury zatím nehlásily.