Anděl, příští stanice Ďábel - Metro 2033

/ Tomáš Weiss

Žít pod zemí, protože na povrchu je po dalším veledůležitém lidském kočkování radioaktivno takové, že se tam nedá vystrčit ani nos. Jak to přežít a je ještě nějaká naděje na to vylézt z díry? V osmácti letech prý na své internetové stránce publikoval ruský spisovatel Dmitry Glukovsky (1979) svoji prózu Metro 2033. Ta vyšla roku 2005 knižně a stala se předlohou počítačové hry, Teď i audio. Čte Filip Čapka.

Další články

Rádio Kosmas

11 hodin12 minut Porodní báby

Až fyzicky naléhavé audio, připravené z knižní předlohy Porodní bába finské autorky Katji Kettu. Příběh porodní sestřičky, kterou osud a bezmezná láska k nacistickému poručíkovi zaplete do soukolí války víc, než by si kdy pomyslela. Autorka příběh líčí ve třech rovinách: z pozice porodní báby, nacistického poručíka Johannese, a z deníků mrtvého muže – špiona, pracujícího jak pro britskou tajnou službu, tak pro Gestapo a údajně i pro Sověty.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Sepulvedovo podobenství načteno

Autorem knížky O Rackovi a kočce, která ho naučila létat je chilský spisovatel Luis Sepulveda, žijící ve španělském Gijónu. Je aktivní v ochraně přírody, spolupracuje s organizací Greenpeace a na jeho díle je to znát. Příběh sám, původně určený dětem, podobně jako Exuperyho Malý princ, je tak promyšlený, že jen dospělý dospělý ocení všechny jeho aspekty.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Tak mladíku, pracky pěkně nahoru!

Může být pro vraha něco horšího, než když ho pronásledují tři zarputilé důchodkyně, které už se, žerty stranou, zubaté ani trochu nebojí? Není nakonec nejúčinnější metodu vyšetřování sbírání klepů? Seniorky z důchoďáku Podzimní háj jdou do akce. Audio namluvila Daniela Bartáková.