Magnesia Litera 2014 - čtení čtveřice nominovaných

/ Tomáš Weiss

V úterý ve 20.20 na ČT Art proběhne vyhlášení literárních cen Magnesia Litera, včetně čtenářské soutěže Kosmasu. Můžete si zatím třeba předem tipnout, kdo bude mezi oceněnými. Já tipuju Jana Němce, Kateřinu Rudčenkovou, Jiřího Padevěta, Rudolfa Svobodu, Dějiny zemí Koruny české, duo Buddeus-Böhm a Jana Trachtu. Tak schválně, uvidí se 8. dubna večer.

Další články

TV Kosmas

Kniha Nicka Hornbyho a film podle ní

Hudební a fotbalový fanoušek, spisovatel, který se snaží brát těžkosti života z té lepší stránky. Nick Hornby (1957). "Krize jako šance" má možní vytetováno někde na intimních místech. Dlouhá cesta dolů je román o čtyřech sebevrazích, kteří se jednoho Silvestra náhodou potkají na jedné střeše odkud chtějí skočit...Filmová cz premiéra 10. dubna.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Tim Burton má čerstvě v Praze výstavu, jeho knihy také máme...

Tim Burton má k Praze a hlavně k českému filmu speciální vztah. Burton je především filmař - Ospalá díra, Střihoruký Edward, Velká ryba, Mrtvá nevěsta, Beetlejuice, Ed Wood, Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů...a zná a obdivuje postupy Jiřího Trnky, Jana Švankmajera nebo Karla Zemana. Výstava jeho loutek a výtvarných prací je v Praze v galerii U kamenného zvonu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek a TV Vizina

Čtvrtek 20. března - den, kdy Kosmas vypustil ze skladů do knihkupectví tucet vybraných knih. Z nich byla polovina českých, přesněji čtyři české a dvě slovenské v českém překladu. V Městské knihovně v Praze ten den četli Irena Dousková, Juraj Červenák, Lucie Lomová a Miloš Urban. Chaim Cigan přes pozvání nedorazil. Vše uváděl Petr Vizina z České televize.