Spíš playboy, Tatíčkův chráněnec, než diplomat Masaryk?

/ Tomáš Weiss

Představte si, že by měl Václav Havel syna, který by se nedokázal dostat z jeho stínu jinak, než že by byl populární osobou nočních podniků a otec by ho musel neustále tahat z průšvihů. Oblíbený kumpán, který za všechny platí, ale na nic si nevydělá. člověk neschopný systematické práce, kterého se však otec přece jen snaží protlačit na nějaké slušné místo. Čeká nás film o Janu Masarykovi, napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného muže. V kinech od 9. března.

Další články

TV Kosmas

O lidském knihkupectví s Alenou Jelínkovou

Je to pravda odvěká - lidská knihkupectví si musí čtenáři chránit jako oko v hlavě. Ta umělohmotná, zářivá, obrovská, ale odlidštěná jsou dobrá tak na čtivo, ale k dobrým knihám patří lidská atmosféra. Ale je jasné, že dobrý knihkupec musí dnes předvést něco víc než jen sedět v krámě a čekat, že někdo přijde. Pražské Vinohradské knihkupectví lidské je. Čím?
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pohlaďte si Tygra z Walesu - vychází autobiografie Toma Jonese

Když jsem chodil na základku, našel jsem jednou ve skříni něco jako obrázkový deníček svojí mámy. Z těch ušmudlanejch life style časopisů československých šedesátých let si moje tehdy cca patnáctiletá matka vystřihovala fotky svých oblíbenců. Jedním z nich byl Tom Jones. Vzpomněl jsem si na to, když jsem si o skoro 50 let později pořizoval jeho desku Praise and Blame. Tenhle Sir má celkem kořínek!
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Film Piata loď podle knihy Moniky Kompaníkové bude mít premiéru na Berlinale

Slovensko-česko-maďarský snímek Pátá loď režisérky Ivety Grófové bude mít světovou premiéru na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale.Rodinné drama vzniklo na motivy stejnojmenného románu Moniky Kompaníkové. Ten do češtiny přeložila Kateřina Tučková.