Pražská literární kavárna v Řetězové ulici s novým literárním kavárníkem Zdenko Pavelkou

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Literární kavárny jsou vzácná místa. Knihy a jejich autoři se v nich potkávají se svými kamarády - jinými autory a čtenáři. V Praze patří už roky k oblíbeným ta v Řetězové ulici. Jejího provozu se teď ujal literární redaktor, publicista a nakladatel Zdenko Pavelka. V kavárně se přestalo kouřit, zvýšil se počet literárních programů, v pátek bude živá hudba...víc sledujte na www.kavarnaretezova.cz/program.

 

Další články

TV Kosmas

S Vratislavem Slezákem nejen o Kafkovi, ale hlavně

První díl třídílné Kafkovy monografie německého literárního vědce Reinera Stacha přeložil Vratislav Slezák, jinak dvorní překladatel Hesseho a Manna. Přestože v němčině vyšel tento díl jako poslední, chronologicky správné je vydat ho jako první. Však se také jmenuje Rané roky. Druhý díl - Roky rozhodování- vyjde na konci roku 2017 v překladu Michaela Půčka, třetí Roky poznání v roce 2018 v překladu Petra Dvořáčka.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Zpověď první dámy po atentátu

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu.
 | Aerofilms
TV Kosmas

Film Mlčení vznikl podle knihy Śúsaka Endó

V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat. Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry.