Bon apetit - Američanka s francouzským jazýčkem

/ Tomáš Weiss

Jsou určité dny a určité hodiny, kdy se na všech českých televizích vaří. Nejen kuchaři Pohlreich a spol., ale třeba Pawlowská Halina nebo dokonce Sestra Steinova Karolína Kamberská. S knihou Umění francouzské kuchyně se dostanou zájemci o baštíznu někam do Ameriky po druhé světové válce. Tehdy se vrátila z pobytu v Paříži Julia Childová a začala učit Američanky, jak se vaří za oceánem.

Vznikl z toho televizní vařící pořad, později kniha a z pořadu a knihy legenda, a podle legendy byl v roce 2009 natočen film Julie a Julie.

Další články

TV Kosmas

Amazon nepřijat do Svazu českých knihkupců a nakladatelů!

Globální samoobsluha Amazon vznikla před 20 lety jako internetová prodejna knih. Jejímu zakladateli, Jeffu Bezosovi, je letos padesát. Amazon změnil - a ještě změní - svět knih k nepoznání. Smutné je, že Bezosovi evidentně nejde o knihy, ale o technologie. Možná to všechno dělá jen proto, aby si splnil svůj sen - provozovat společnost, se kterou se lítá do hlubokého kosmu (už takovou má).
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Bojím se, že by mě psaní detektivek mohlo zabít - Jussi Adler Olsen

Nakladatelství Host otitulkovalo dánský dokument o úspěšném detektivkáři. Zajímavý průnik do světa lidí, kteří musí psát, až se z nich kouří...a k tomu jezdit po světa a propagovat...a přitom psát a odevzdávat....plnit smlouvy, nezklamat lidi v nakladatelstvích...Je to tak - detektivky můžou postupně svého autora zabít.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Přízrak Velkého knižního čtvrtku

Mnozí z vás už nedočkavě čtou aspoň první část e-knihy. Ta papírová, ne-elektrická, vyjde spolu s dalšími 11 novinkami na Velký knižní čtvrtek, tedy 16.října. Zatím si můžete pustit do zraku ( nebo aspoň do přízraku) knižní trailer.