Začal boxovat v koncentráku

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Herck Haft boxovat musel. V šestnácti se ocitnutl v koncentráku a box mezi vězni byl pro nacisty zábavným rozptýlením. Sázeli na vychrtlé soupeře jako na koně nebo vlastně spíš jako na chrty. Boxovalo se doslova o život, kdo prohrál, měl to spočítané. A bojovat jako amatér třeba s profi boxery, kteří byli v koncentráku zavření....Komiks namaloval podle Haftovy biografie Reinhard Kleist, průkopník grafického románu v Německu.

 

Boxer

296

Další články

TV Kosmas

Tak básnil Bondy v padesátých letech

Nejneuvěřitelnější část díla Egona Bondyho (1930 - 2007) právě vyšla. První svazek jeho Básnických spisů totiž zahrnuje poezii z let 1947 - 1963. Ivan Jirous o Bondym říkával, že byl chorobně zbabělej, ale že plusy jeho života vysoce převyšujou jeho mínusy. Kdykoliv si čtu jeho básničky z padesátých let, z let, kdy jste zahučel v kriminálu za špatnej pohled a za zbytečnou upřímnost vás rovnou pověsili, nestačím se divit, co si dovolil dát Bondy na papír.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Jak pracuje literární agentura?

Zajímalo nás, jestli je to tak, že vám jednoho dne zazvoní jako začínajícímu nakladateli telefon a tam se ozve: Tady literární agentura, jak vám mohu pomoci k bestselleru?" Jako všechny věci na světě, je to pochopitelně složitější a mnohem méně romantické. Ale jisté je: bez dobře pracujících literárních agentů se žádný knižní trh na světě prostě neobejde.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Nesahat na můj knír

Jmenuje se Charlie Mortdecai a je to bohatý pitomec. Ve filmu si ho s chutí zahrál Johnny Depp. Dokonce prý přišel za režisérem s knihou a řekl, že v tomhle by rád hrál hlavní roli. Knihu napsal Kyril Bonfiglioli (1928 - 1985), další z rodu britských humoristických autorů jako je třeba P.G. Woodhouse. Mix Bonda se Saturninem a Mr. Beanem. Protřepat, nemíchat!