Léčivá síla piva

/ Tomáš Weiss

Jsme uprostřed půstu. Liga otevřených mužů dokonec vyhlásila Suchej měsíc - tedy v únoru se měli muži mírnit v nadměrné konzumaci alkoholu. A v tom se člověku dostane do ruky jedna z knih o bláhodárnosti piva. Takže: alkoholismus nebo blahodárnost? Jak tvrdí kniha - kdybychom my pijáci piva byli schopni vypít denně jen dvě piva, záživali bychom s pivem jen samý wellness. Z restaurací by se tak stala sanatoria a....

Další články

TV Kosmas

Najdi v sobě svoje lepší já a pevně se ho drž!

Blbej limonádičkovej titulek? Jenže co vlastně celý život jiného děláme? Kniha s názvem Divočina je o snaze přetnout skutečnou poutí drsnou přírodou setrvačnosti těch špatných věcí, které se na člověka můžou shodnou nejrůznějších náhod a nehod začít lepit. Filmový scénář napsal Nick Hornby a v hlavní roli můžete vidět Reese Whitherspoonovou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Po Průvodci protektorátní Prahou se připravte na Krvavé finále

Loňská Magnesia Litera měla celkem překvapivou knihu roku - Průvodce protektorátní Prahou. Něco na té formě - přehledně utříděných informací a fotografií - a tématu zapadlo do sebe. Knihy Jiří Padevěta se tak od vydání na jaře 2014 prodalo dodnes nečekaných 11 tisíc kusů. Na Velký knižní čtvrtek vyjde podobně připravený průvodce, tentokrát zaměřený na březen až květen 1945 na území protektorátu. Konec války se blíží, ale to bývají často ty nejstrašnější chvíle pro civilní obyvatelstvo.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Pipi Dlouhá Punčocha - 70 let dětské anarchistky

První knížka s Pipi vyšla skutečně už v roce 1945. Jméno dostala Pipi od devítileté dcery Lindgrenové, Karin, které matka začala příběh vyprávět, když byla doma nemocná a nemohla do školy. Příběhy Pipi je třeba dětem znovu a znovu číst. Je to totiž kniha podvratná. Dělá z dětí malé anarchisty, kteří pak svádějí svoje společenské zápasy s establishmentem mateřských školek a školních jídelen a dětských doktorů a rodinných oslav...a tak. Pipi prostě pomůže se správnou výchovou.