Podle čeho ještě rozeznáte dobro od zla?

/ Tomáš Weiss

Novinář Jaroslav Kmenta popsal v knize Padrino Krejčíř gangsterskou kariéru jednoho zbohatlého veksláka s kupónovýma knížkama, který utekl české policii, takže ho momentálně soudí policie jihoafrická. Režisér Pachl se knihou nechal inspirovat a napsal scénář filmu, který sám zrežiroval. V kinech bude mít premiéru 10.9. V hlavní roli Hynek Čermák.

Další články

TV Kosmas

The Boss hraje stále třiapůlhodinové koncerty

Bruce Springsteen (1949) je legendární americký písničkář. První desku vydal v roce 1973. A dodnes stále pokračuje v objíždění celosvětových štací. A má vyprodáno. Vzrůstem malý chlapík má v sobě dar nějaké přirozené uvěřitelnosti. I když je sociálně kritický, i když je patetický. O jeho hudební i osobní dráze můžete teď číst v životopisné knize Marca Dolana Není to jen rock´n ´roll.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Robinson ve skafandru

Takhle reálně jste si prý Mars ještě nikdy neprohlédli. Posádka výzkumné lodi zažije na rudé planetě písečnou bouři a usoudí, že jeden z nich v ní zahynul. Jenže mrtvola se nekoná a na Marsu se tak objeví trosečník. Podaří se mu dát o sobě vědět na Zemi, takže začne mezinárodní akce na jeho záchranu. Jenže Mars není zrovna za rohem, takže hlavní potíž je v tom, jak na Marsu do příletu záchrany přežít. Film podle knihy natočil Ridley Scott a u nás půjde od 1. října.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Salanderová v síti - tedy ani nahá, ani oblečená?

Čtvrtý díl Milénia má jiného autora, ale stejné hrdiny. Jeho vydání - originálu i českého překladu zároveň 27.8. - ukáže, jestli se podařilo na Larssona napínavě navázat. Čtenářskou debatu možná zaplaví superlativy a možná vzdychání nad nastavovanou kaší.