Audiočtvrtek poprvé

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Knižní Velký čtvrtek má další pokračování. Kromě knižní akce na jaře a na podzim se přidal také Audiočtvrtek. Letos poprvé se tak 5.listopadu představilo 8 knižních audionovinek. Atmosféru akce knih pro uši, kterou v pražské Městské knihovně moderoval Vladimír Kroc z Českého rozhlasu, jsme zachytili Okem takhle:

Další články

TV Kosmas

Fejetony vhodné na stojáka, na sedáka i na leháka

Pavel Tomeš (1977) je publicista, kreativní textař, stand-up komik. Vydal sbírku fejetonů Facky z Marsu (2010) a její pokračování: Zápisky malého tyranosaura (2012). Slovní komika, trénovaná četbou Woodyho Allena a pokusy na živých lidech, pokračuje novu knihou Tohle lidi hodně berou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Tango je především objetí

Tango je podle mnohých stále jen hříšný tanec, u kterého jsou muži zakousnutí do růže a tanečnicí prudce škubou a lámou jí páteř rychlými, rytmickými pohyby. Jenže takové je jen velmi neinformované klišé založené na hollywoodských filmech a evropských tanečních soutěžích. Několik stovek českým tanečníků a tanečnic každým dnem po republice naplňuje tančírny a žije tangem úplně jinak. Jak? O tom víc v knize Kristiny Vojířové Cabeceo.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Poznej Tappiho

Literárně bdělý rodič nebo babička s dědečkem si jistě všimnou, že vikingové jsou oblíbenými hrdiny dětských knih. Po vikingovi Vikim a jeho příbězích je tady teď viking Tappi. Jenže zatímco Viki byl pidižvík, který musel na všechno jít hlavně bystrostí, Tappi je kolosální dobrák, chlap jako hora, který si vousy češe hráběmi a vůbec je ho plný les. Všechnu svoji neohrabanost ale dohání dobrosrdečností a klidnou silou.