Výstava Davida Cronenberga přístupná až od 16 let

/ Tomáš Weiss

Od 19. února do 17. července proběhne v pražském Domě U Kamenného zvonu unikátní výstava Evolution, která je nevhodná pro děti do 16 let – vstup je jim povolen pouze v doprovodu rodičů. Chystaná přehlídka filmových rekvizit režiséra Davida Cronenberga má již webové stránky www.cronenberg.cz, kde budou zveřejňovány aktuality spojené s jejími přípravami a průběhem. Režisérův literární debut se jmenuje Konzumárium.

Další články

TV Kosmas

iLiteratura blíž čtenářům

Portál iLiteratura založila v roce 2002 překladatelka Jovanka Šotolová jako první český web, přinášející recenze a informující o dění na českém knižním trhu. Před Vánocemi iLiteratura nabídla zájemcům mobilní aplikaci, stažitelnou do chytrého telefonu. V situaci, kdy stojíte v knihkupectví, a nestačí vám informace uvedené na knize, naskenujete telefonem ISBN kód a rázem se dostanete k informacím, které portál o knize má ve svém archivu. Aplikace zdarma na Google Play nebo App Store.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Petr Šabach děkuje z Ameriky

Krátké video ze svého současného pobytu v USA poslal Petr Šabach jako poděkování za udělení Ceny Karla Čapka.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Už 100 proListovaných knih

Projekt scénického knižního čtení Listování slaví hned zkraje roku 2016 už 100. dramatizovaný titul. Od 10. ledna se opět vydává do českých a moravských měst, tentokrát s Pohádkami pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče. Připomeňme si, jak Listování nastudovalo Inferno Dana Browna. Ten řekl po premiéře: „Ty jo, to bylo dokonalé espresso z mé knihy!"