Pavel Šembera o svém ojedinělém průvodci po mentalitě Brazílie

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Pavel Šembera je obchodník se zaměřením na Brazílii a Latinskou Ameriku. Ale nejen obchodník, je to jakýsi neformální ambasador česko-brazilského přátelství. Z jeho blogu tudobem.cz, rozšířeného o další info a zážitky, vznikla teď před létem kniha Brazílie: návod k použití.

Další články

TV Kosmas

Tereza Vostradovská o své Hravouce

Za chvíli jsou prázdniny. I panelákové děti se snad dostanou alespoň na čas do přírody. Těm mezi 4 - 10 lety je právě pro takovou příležitost určená web aplikace pro telefony a tablety Hravouka. Tu připravila ilustrátorka, grafička a animátorka Tereza Vostradovská. Její knižní podoba patří v současné době v českých knihkupectvích mezi žádané tituly.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Až půjdete šumavskými lesy.....

...můžete si na některých místech vzpomenout, co všechno některé ze statných stoletých stromů viděly. Třeba ponížené občany, zdrhající jen s tím nejnutnějším za svobodou, protože 1945 se sice podařilo porazit ďábla, ale na jeho místo si rovnou sedl jinej čert.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Hana Zahradníková zve na vystoupení Pajtima Statovciho na letošních Colours Of Ostrava

V rámci debatního Meltingpotu na letošních Colours Of Ostrava bude Literární stage KOSMAS/Argo. Pajtim Statovci, rodák z Kosova, žijící ve Finsku od dvou let, píše o bolestech imigranta s otevřeností a vyzrálostí, přestože mu bylo v době, kdy knihu vydal, pouhých čtyřiadvacet let. Téma imigrace a identity rozvíjí v kontrastním dvougeneračním příběhu matky a syna, vyprávějícím o rodině, kterou válka vyrvala z kořenů.