Grafik Michal Cihlář o svém vztahu k Andy Warholovi

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Michal Cihlář má Andyho Warhola hluboko pod kůží. Pečlivě nakoukaného, dobře zažitého. Stal se mu stálou inspirací. Je spoluzakladatelem warholovského muzea v Medzilaborcích, s jeho synovcem, výtvarníkem Jamesem Warholou, se dodnes pravidelně stýká.

Exkluzivní limitovaná série monografie Warhol Gigant se bude ještě do konce července před-prodávat za zvýhodněnou cenu - místo 4500 Kč za 2900 Kč. Připomínáme! Víc info na www.warholgigant.cz

Další články

TV Kosmas

Meltingpot 2017: Pokojné srdce, bojovný duch - Dan Millman

Dan Millman je bývalý světový šampion v atletice, univerzitní trenér, instruktor bojových umění a universitní profesor. Po intenzivním, dvacetiletém duchovním hledání se Danovo učení zformovalo do Cesty pokojného bojovníka. Všech třináct knih Dana, přeložených do 29 jazyků, včetně Cesty pokojného bojovníka, inspirovalo a oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Celovečerní film Pokojný bojovník, ve kterém hrál Nick Nolte, byl zadaptován podle Danovy prvotiny.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pavel Šembera o svém ojedinělém průvodci po mentalitě Brazílie

Pavel Šembera je obchodník se zaměřením na Brazílii a Latinskou Ameriku. Ale nejen obchodník, je to jakýsi neformální ambasador česko-brazilského přátelství. Z jeho blogu tudobem.cz, rozšířeného o další info a zážitky, vznikla teď před létem kniha Brazílie: návod k použití.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Tereza Vostradovská o své Hravouce

Za chvíli jsou prázdniny. I panelákové děti se snad dostanou alespoň na čas do přírody. Těm mezi 4 - 10 lety je právě pro takovou příležitost určená web aplikace pro telefony a tablety Hravouka. Tu připravila ilustrátorka, grafička a animátorka Tereza Vostradovská. Její knižní podoba patří v současné době v českých knihkupectvích mezi žádané tituly.