Autoři Velkého knižního čtvrtku podzim 2017 představují své knihy

/ Tomáš Weiss

Při novinářském setkání s většinou českých autorů letošního podzimního Velkého knižního čtvrtku jsme je požádali, aby svoje nové knihy představili. První čtyři jsou tady.

Další články

TV Kosmas

A Tonda to dloubnul parádně doprostřed brány!

Nová unikátní kniha Hrdinové představuje příběhy vybraných legend naší kopané. Podobná kniha o fotbale nemá v naší historii obdoby. Celé vyprávění příběhů našich fotbalistů bude v knize doplněno komiksovými kresbami ilustrátora Vojty Šedy. Knihu napsal Ondřej Fuczik, držitel ceny Magnesia Litera, a vydává ji Yinachi. K dostání bude v listopadu tohoto roku.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Žantovského Havlův životopis na nahrávce Supraphonu

Audioknihu čte Jan Vondráček tak, že posluchač s napětím vnímá všechny zjevené skutečnosti a netrpělivě očekává pokračování, motta k jednotlivým kapitolám zaníceně přednáší Zuzana Stivínová a tři úvodní kapitoly přečetl autor sám. Poslech uvádí znělka Hovorů z Lán (Na shledanou v lepších časech) a končí Óda na radost instrumentovaná Michalem Pavlíčkem na slova Michaela Žantovského.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Motörhead hrají lidovky

K oblíbeným kratochvílím Lemmyho Kilmistera, Phila Campbella a Mikkeyho Dee patřila reinterpretace cizích písní. Oblíbené skladby s chutí předělávali –prohnali je skrz tzv. Motö-rizer, jak říkali procesu opatřit písničku tvrdými rockovými aranžemi.