Opravdu velký zájem čtenářů o autory Velkého knižního čtvrtku , podzim 2017

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Tentokrát by bývalo třeba sál v pražské Městské knihovně přifouknout. Na autory 12 knih letošního podzimního VKČ bylo zvědavo tolik lidí, že nestačily židle a nestačil ani čas vyhrazený pro Petra Vizinu a jeho hosty. Ale řekněte sami - je lepší řešit potíže růstu nebo nezájem?

 

Další články

TV Kosmas

Pomoc univerzitní knihovně v Iráku, pomoc pro čtenáře v tísni

Běží sbírka Pomozme knihovně!, která má za cíl obnovení Ústřední knihovny Mosulské univerzity v Iráku. Šlo o jednu z nejvýznamějších knihoven na Blízkém Východu. Pod nadvládou Islámského státu v letech 2014 - 2016 byla však knihovna vystavena soustavnému plenění, rabování, pálení knih. V závěrečných bojích byla vybombardovaná. Sbírku pořádá Člověk v tísni, inciativa vyšla od pracovníků knihovny Filosofické fakulty UK.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pozdravení čtenářů OKA od Orly Castel-Bloom

Při pražské návštěvě izraelské spisovatelky Orly Castel-Bloom, které česky vyšla kniha Textil, natočil na telefon pro OKO autorčino pozdravení její český nakladatel, šéf Garamondu Petr Himmel.
 | Petr Himmel
TV Kosmas

Sv. Martine Jirousi, chcípáci zas nás rdousí, oroduj za nás!

Vychází kniha novináře Marka Švehly Magor a jeho doba. Je o frajerovi, kterému byla svoboda nadevše. Který si ji dokázal v totalitě uhájit i za cenu osmi a půl let těžkého a ještě těžšího komunistického kriminálu. Protože odmítal být hadr na holi. Protože mu to myslelo, i když toho vypil za tři. Jeden z blanických rytířů téhle zvláštní země, opakovaně postihované sebevražednými tendencemi.