Sv. Martine Jirousi, chcípáci zas nás rdousí, oroduj za nás!

/ Tomáš Weiss

Vychází kniha novináře Marka Švehly Magor a jeho doba. Je o frajerovi, kterému byla svoboda nadevše. Který si ji dokázal v totalitě uhájit i za cenu osmi a půl let těžkého a ještě těžšího komunistického kriminálu. Protože odmítal být hadr na holi. Protože mu to myslelo, i když toho vypil za tři. Jeden z blanických rytířů téhle zvláštní země, opakovaně postihované sebevražednými tendencemi.

Další články

TV Kosmas

Jaroslav Kmenta představuje Bosse Babiše

Investigativní novinář, který už sepsal knihy o Mrázkovi a Krejčířovi, vysvětluje, proč dal dohromady zprávu o Babišovi. Co může novinář udělat jiného, než shromáždit fakta a svoji práci představit čtenářům?
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Brasília - město ze snu

Druhé takové město na světě nenajdete. Brasília, hlavní město Brazílie, bylo postaveno na "zelené louce" v průběhu let 1957 - 1960. Moderní urbanismus, moderní architektura, město jako z jiné planety. V nakladatelství Titanic teď o tomhle zázraku lidské vůle a kreativity vznikla pozoruhodná kniha.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Staří vs noví bohové

Nepředstavitelná pouť napříč Amerikou s úkolem shromáždit spojence a připravit se na válku proti novým bohům. Těmi jsou fenomény dnešní společnosti, láska k penězům, moderní technologie, média, celebrity či drogy. Podle knižní předlohy Neila Gaimana. Už také na DVD.