Pozdravení čtenářů OKA od Orly Castel-Bloom

/ Petr Himmel

Při pražské návštěvě izraelské spisovatelky Orly Castel-Bloom, které česky vyšla kniha Textil, natočil na telefon pro OKO autorčino pozdravení její český nakladatel, šéf Garamondu Petr Himmel.

 

Textil

243

Další články

TV Kosmas

Sv. Martine Jirousi, chcípáci zas nás rdousí, oroduj za nás!

Vychází kniha novináře Marka Švehly Magor a jeho doba. Je o frajerovi, kterému byla svoboda nadevše. Který si ji dokázal v totalitě uhájit i za cenu osmi a půl let těžkého a ještě těžšího komunistického kriminálu. Protože odmítal být hadr na holi. Protože mu to myslelo, i když toho vypil za tři. Jeden z blanických rytířů téhle zvláštní země, opakovaně postihované sebevražednými tendencemi.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Jaroslav Kmenta představuje Bosse Babiše

Investigativní novinář, který už sepsal knihy o Mrázkovi a Krejčířovi, vysvětluje, proč dal dohromady zprávu o Babišovi. Co může novinář udělat jiného, než shromáždit fakta a svoji práci představit čtenářům?
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Brasília - město ze snu

Druhé takové město na světě nenajdete. Brasília, hlavní město Brazílie, bylo postaveno na "zelené louce" v průběhu let 1957 - 1960. Moderní urbanismus, moderní architektura, město jako z jiné planety. V nakladatelství Titanic teď o tomhle zázraku lidské vůle a kreativity vznikla pozoruhodná kniha.