Gavin Extence o Potížích s empatií

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Další ze série videí, které vznikly v Městské knihovně v Praze o Velkém knižním čtvrtku, podzim 2017. Tentokrát jsme díky pomoci Petra Viziny zachytili Angličana Gavina Extence (1982), který do Prahy přijel představit osobně svoji, do češtiny první, přeloženou knihu Potíže s empatií. Emapaťák, co říkáte!

Další články

TV Kosmas

Opravdu velký zájem čtenářů o autory Velkého knižního čtvrtku , podzim 2017

Tentokrát by bývalo třeba sál v pražské Městské knihovně přifouknout. Na autory 12 knih letošního podzimního VKČ bylo zvědavo tolik lidí, že nestačily židle a nestačil ani čas vyhrazený pro Petra Vizinu a jeho hosty. Ale řekněte sami - je lepší řešit potíže růstu nebo nezájem?
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Pomoc univerzitní knihovně v Iráku, pomoc pro čtenáře v tísni

Běží sbírka Pomozme knihovně!, která má za cíl obnovení Ústřední knihovny Mosulské univerzity v Iráku. Šlo o jednu z nejvýznamějších knihoven na Blízkém Východu. Pod nadvládou Islámského státu v letech 2014 - 2016 byla však knihovna vystavena soustavnému plenění, rabování, pálení knih. V závěrečných bojích byla vybombardovaná. Sbírku pořádá Člověk v tísni, inciativa vyšla od pracovníků knihovny Filosofické fakulty UK.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pozdravení čtenářů OKA od Orly Castel-Bloom

Při pražské návštěvě izraelské spisovatelky Orly Castel-Bloom, které česky vyšla kniha Textil, natočil na telefon pro OKO autorčino pozdravení její český nakladatel, šéf Garamondu Petr Himmel.