Boss Babiš - je možné obelhat některé, ale ne obelhat všechny

/ Tomáš Weiss

Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše byla jedním z bestsellerů minulého roku Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Knihu Jaroslava Kmenty najdete dnes v mnoha domácnostech. Ten příběh o tom, jak se kozel stal zahradníkem. Příběhy, které je dobré v dnešním Česku znát. Třeba ten o roku 1998 a sňatcích z rozumu pánů Babiše a Zemana.

Další články

TV Kosmas

Když dramatik dobude kina - Martin McDonagh a jeho 3 bilboardy

Komu něco říkalo jméno irského divadelníka, toho prapodivný název filmu 3 bilboardy kousek za Ebbingem spíš nalákal. McDonagh bývá pro přiblížení kótován Beckettem a Tarantinem. A vlastně ano - někde mezi černou ironií a metafyzikou se rodí kouzlo jeho dialogů a scén. Třeba i díky tomuto filmu víc čtenářů časem pochopí, jak skvělé čtení jsou špičkoví dramatici současnosti.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

S Petrou Hůlovou o divadle, provokaci a její nové knize Stručné dějiny Hnutí

Spisovatelka a dramatička Petra Hůlová má za sebou 8 knih a pár divadelních inscenací, které kdysi začaly Českou pornografií a autorka s nimi rozhodně hodlá pokračovat. V bufetu pražského Meetfactory, kde Petra našla svoje spisovatelské zázemí, jsme si povídali i o nové knize Stručné dějiny Hnutí, která by měla vyjít v březnu 2018.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Příběh služebnice 2 - druhá série bude mít v Americe premiéru 25. dubna

Nedalo se zcela jistě odolat. Úspěch první části dystopického TV seriálu podle knihy Margaret Atwoodové byl obrovský. A tak je nachystáno 13 epizod druhé série. Ta vznikla za konzultačního dohledu kanadské spisovatelky, ale samotný příběh už si volně a svobodně variuje. Podle fantazie, ale částečně také podle současné americké reality.