Peter Høeg v Praze

/ Vojtěch Polák, Jan Křikava

Ve světě nejznámější dánský spisovatel přijel do České republiky v rámci Týdne dánské literatury, který pořádal Skandinávský dům v Praze.

Další články

TV Kosmas

A na topole podle skal, zelený mužík zatleskal...

Představte si, že jste americký producent filmu a přijdou za vámi umělci (byť renomovaní) a řeknou: máme skvělej materiál, bude to romantický film o lásce uklizečky laboratoří a amazonského vodníka. Bude to tak z roku 1960 a dostane to spoustu Oscarů. A vy potáhnete z doutníku, zatleskáte ručičkama a nakonec na filmu ještě vyděláte. Tak tomu řikám frajeřina. Příběh vychází i v knižní podobě.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Česky vyšla novinka Dana Browna, ten zdraví své české čtenáře

Knihkupectví mají s každou novou knihou Dana Browna posvícení. Jinak to nebude ani s Počátkem. Teď se dočkali čeští čtenáři. Ti si koupí knihu v prvních minutách středy 7. února. Některá knihkupectví budou mít po půlnoci otevřeno. To se tak u global-bestsellerů sluší.
 | nakladatelství Argo
TV Kosmas

Vítání Hřbitovní hlíny

Nejvtipnější dílo irského modernismu, Hřbitovní hlína Máirtína ÓCadhaina, konkrétně jeho český překlad Radvana Markuse, bylo uvítáno jak se patří - pivem, whiskou a irskou hudbou. Úvodní slovo redaktorka Hana Zahradníková, ukázku čte překladatel Radvan Markus.