Jak na Labyrint pohybu klepala neurologickým kladívkem trojice Jágr, Štěpánek, Neumannová

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Když se uvádí do živote knižní rozhovor s prof. Pavlem Kolářem, dá se očekávat, že se pár jeho slavných pacientů dostaví. A nejen dostaví, ale vzpomenou si, jak účinně je opakovaně tahal z bryndy. A nejen je, ale také malé děti, lidi na vozíku atd. Fyzioterapie umí zázraky. A co teprve, když se potkám s někým pilným, nadaným a otevřeným všemožným metodám, které pomáhají...

Další články

TV Kosmas

Reál nebo virtuál?

Děj filmu režiséra Spielberga se opíra o knižní předlohu Ernesta Clina a je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Další z knih projektu Shakespeare 400 - Jo Nesbo: Macbeth

Ten projekt běží a jsou do něj zapojeni světoví autoři. Jako pátá kniha série (již vyšly Jeanette Wintersonová: Trhlina v čase, Howard Jacobson: Šajlok, to jsem já, Anne Tylerová: Děvče na ocet, Margaret Atwoodová: Kus temnoty). Teď tedy Jo Nesbo. Jeho Macbeth je - jak jinak - detektiv.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Litera 2018 - čtení části nominovaných z Knihovny Václava Havla

28. března četli: Anna Bolavá: Ke dnu (Litera za prózu) Milan Děžinský: Obcházení ostrova (Moleskine Litera za poezii) Marek Švehla: Magor a jeho doba (DILIA Litera pro objev roku) František Tichý: Transport za věčnost (Litera za knihu pro děti a mládež)