Další z knih projektu Shakespeare 400 - Jo Nesbo: Macbeth

/ Tomáš Weiss

Ten projekt běží a jsou do něj zapojeni světoví autoři. Jako pátá kniha série (již vyšly Jeanette Wintersonová: Trhlina v čase, Howard Jacobson: Šajlok, to jsem já, Anne Tylerová: Děvče na ocet, Margaret Atwoodová: Kus temnoty). Teď tedy Jo Nesbo. Jeho Macbeth je - jak jinak - detektiv.

 

Macbeth

404

Další články

TV Kosmas

Litera 2018 - čtení části nominovaných z Knihovny Václava Havla

28. března četli: Anna Bolavá: Ke dnu (Litera za prózu) Milan Děžinský: Obcházení ostrova (Moleskine Litera za poezii) Marek Švehla: Magor a jeho doba (DILIA Litera pro objev roku) František Tichý: Transport za věčnost (Litera za knihu pro děti a mládež)
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Nominace na Literu 2018: Patrik Ouředník

Na Literu za publicistiku je nominován Patrik Ouředník, žijící dlouhou ve Francii a z této pozice také popisující nebezpečí islamismu pro evropský liberalismus, ale také o nesprávnou toleranci, která brání reformaci islámu a islamismus vlastně rozfoukává. Ve Francii jde o realitu, které je Ouředník nablízku.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Nominace na Literu 2018: Ivana Myšková

Jako každý rok připravily knižní ceny Litera krátké video-medailonky nominovaných, které běží v České televizi před slavnostním vyhlášením, které bude letos 4. dubna. Ivana Myšková je oční tip na vítězku kategorie Próza. V souboru povídek je jich velká většina opravdu povedených a hlavně jsou tu jasné přednosti: Myšková to myslí s literaturou vážně, nepodlézá stylem ani tématy, dokáže být odvážná.