Video vzpomínky na Meltingpot 2017

/ Tomáš Weiss

Mezinárodní fórum Meltingpot, probíhající v rámci Colours of Ostrava, přichází s unikátními filmovými zpověďmi s osmnácti řečníky z loňského ročníku. Projekt Voices of Meltingpot je soubor osmnácti filmových zpovědí, které přináší unikátní vhled do vnitřního světa těchto osobností z mnoha lidských oborů. Rozhovory během fóra Meltingpot vedli reportér Tomáš Etzler a moderátorka Veronika Poláčková.

Další články

TV Kosmas

Kraftwerk, Beatles elektroniky

Kosmas má v hudební nabídce jejich hitové album 12345678 3D - The Catalogue, které potěší jak pamětníky, tak nové zájemce. I Kraftwerk už budou příští rok slavit padesátiny. Když dva studenti konzervatoře založili v roce 1969 svoji Elektrárnu, byla elektronická muzika ani ne tak v plenkách, jako spíš v prenatálním stádiu. Dnes jsou z nich oprávněně klasici.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Prvotřídní autorka severské krimi Camilla Läckbergová zve na Čarodějnici

Jak spolu mohou souviset události 21. století a století 17.? A do toho někdo zavraždil čtyřleté dítě. Stejně jako před lety, děvčátko z toho samého statku. Ve chvíli, kdy se do městečka vrací vražedkyně, co si odseděla trest za vraždu prvního dítěte. Jak s tím souvisí hony na čarodějnice z dávné minulosti?
 | Albatros média, Tomáš Weiss
TV Kosmas

To nejsou bubáci, ale naši blízcí

Když na společné pouti životem ztratíte milovanou osobu, zpomalí se čas. Zrovna ve chvíli, kdy si ze všeho nejvíc přejete, aby rychle pádil kupředu a odplavil všechny jitřivé vzpomínky. A jste-li přízrak, jenž po předčasné smrti nedokáže opustit náš svět, hodiny se leckdy zastaví úplně, nebo se dokonce rozběhnou pozpátku. Podmanivá filmová meditace o lásce i éterickém geniu loci domu jako bytosti pohybující se napříč staletími.