Knihkupectví Kosmas nově i v Mladé Boleslavi

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Kosmas má knihkupectví už 27 a koncem května otevře 28. ve Svitavách. To sedmadvacáté se otevřelo v půlce dubna v Mladé Boleslavi. Na místě, kam jsou zvyklí Boleslaváci chodit pro knihy už desítky let. Nejdřív tam bylo SPN, pak knihkupectví paní Pospíšilové, které později vedly její dcery. Ty zůstávají dále i pod hlavičkou Kosmasu.

 

Další články

TV Kosmas

Voices of Meltingpot 2017 - Karima Bennoune

"Jeji kniha Tady vaše fatva neplatí je zásadní, úžasná žena!" - Zlata Holušová, ředitelka Colors of Ostrava Terorismus je podle Bennoune politický, nikoli náboženský problém. Ví o něm víc než dost. Profesorka Kalifornské univerzity Karima Bennoune (48) kdysi musela kvůli islamistům opustit rodné Alžírsko, dnes je pozorovatelkou OSN v oblasti lidských práv a sbírá po celém světě příběhy odpůrců terorismu a totality.
 | Meltingpot, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Video vzpomínky na Meltingpot 2017

Mezinárodní fórum Meltingpot, probíhající v rámci Colours of Ostrava, přichází s unikátními filmovými zpověďmi s osmnácti řečníky z loňského ročníku. Projekt Voices of Meltingpot je soubor osmnácti filmových zpovědí, které přináší unikátní vhled do vnitřního světa těchto osobností z mnoha lidských oborů. Rozhovory během fóra Meltingpot vedli reportér Tomáš Etzler a moderátorka Veronika Poláčková.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Kraftwerk, Beatles elektroniky

Kosmas má v hudební nabídce jejich hitové album 12345678 3D - The Catalogue, které potěší jak pamětníky, tak nové zájemce. I Kraftwerk už budou příští rok slavit padesátiny. Když dva studenti konzervatoře založili v roce 1969 svoji Elektrárnu, byla elektronická muzika ani ne tak v plenkách, jako spíš v prenatálním stádiu. Dnes jsou z nich oprávněně klasici.