Možná, že jednou budu s to zachytit podobu nicoty…

/ Odeon

Bezejmenným vypravěčem nového románu Haruki Murakamiho Komturova smrt je výjimečný portrétista, který dokáže vystihnout tvář člověka tak, aby se líbil sám sobě. Všechno funguje téměř dokonale, dokud ho nenavštíví muž bez tváře s žádostí o portrét. A dokud ho neopustí jeho žena. Vnitřní rovnováhu nalezne v horské samotě, odhodlaný s tvorbou podobizen navždy skoncovat. Nečekaně však přichází další nabídka – taková, která se opravdu nedá odmítnout.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, podzim 2018 setkání s českými autory a jednou Islanďankou

Pravidelné setkání s českými autory Velkého knižního čtvrtku se na den D, tedy 18. října, odehrálo na novém místě - ne v Městské knihovně, která už přestala stačit svoji kapacitou, ale v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Zahraničním hostem tentokrát byla Islanďanka Hildur Knútsdóttir.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Knižní rozhovor s Marií Svatošovou | Neboj se vrátit domů

„Jsem zastánkyní šetrného sdělování pravdy. Na konci života je čas hodně vzácný. Člověk může ještě hodně pokazit, propásnout, nebo nestihnout,“ říká lékařka, publicistka a zakladatelka vůbec prvního českého hospicu a následně řady dalších, Marie Svatošová. Víc v knižním rozhovoru s Alešem Palánem Neboj se vrátit domů.
 | nakladatelství Kalich
TV Kosmas

Za zdí něco tiká, mohl by to být konec světa

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse.