Nastavená Lisbeth, proměněná definitivně v komiksovou hrdinku

/ Tomáš Weiss

Lisbeth Salanderová, hlavní postava slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného postmileniálního bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016.

Další články

TV Kosmas

Lov na Vratislava Effenbergera

"Na počátku cesty tohoto filmu byla jedna myšlenka a jedna výzva. Myšlenka na „portrét“ nejvýznamnější (minimálně z komplexního a integračního hlediska) osobnosti československého poválečného surrealismu a výzva Lucie Králové a Petra Kubicy „udělat si“ v České televizi kreativní dokument." David Jařab o svém filmu o Vratislavu Effenbergerovi Lov na žraloka.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Knihkupci Kosmasu doporučují....Tomáš Kalista, Kosmas Praha, OC Šestka

Knihkupci knihy snídají, svačí, obědavají i večeří. Je to jejich svět, vyznají se - většinou. Čtenáři brzo sami poznají, kdo je opravdu člověkem knih a kdo je jenom podává. Čas od času poprosíme někoho z prodejen Kosmasu, aby vám podle svého vkusu doporučil pár knih, které mu padly do oka. Začíná Tomáš Kalista.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Možná, že jednou budu s to zachytit podobu nicoty…

Bezejmenným vypravěčem nového románu Haruki Murakamiho Komturova smrt je výjimečný portrétista, který dokáže vystihnout tvář člověka tak, aby se líbil sám sobě. Všechno funguje téměř dokonale, dokud ho nenavštíví muž bez tváře s žádostí o portrét. A dokud ho neopustí jeho žena. Vnitřní rovnováhu nalezne v horské samotě, odhodlaný s tvorbou podobizen navždy skoncovat. Nečekaně však přichází další nabídka – taková, která se opravdu nedá odmítnout.