Jan Škrob čte z Reálu

/ knihkupectví Fryč, Tomáš Weiss

Jan Škrob (1988) básník, překladatel, moderátor pořadu Radia Wave Hergot!, externí redaktor a komentátor Českého rozhlasu. Autor básnické prvotiny s názvem „Pod dlažbou“, nominované v rámci Magnesia Litera 2017 na cenu Objev roku. Jeden z možných vítězů letošní Ceny Jiřího Ortena.

 

Další články

TV Kosmas

Eskadra obětovaných a Slzavé údolí: Pavel Janáček a jeho vášeň pro rodokapsy

Tři knihy o rodokapsech má na svědomí jako vedoucí těchto projektů Pavel Janáček, ředitel Ústavu pro českou literaturu AV ČR. Může mít ředitel takové instituce vášeň pro sešity románů do kapsy, které se všeobecně považují za brakovou literaturu (výraz pochází z německého výrazu pro nepovedený výrobek)?
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Vychytaný výmluvy a jiný libovky: Tom Gates a jeho psaný a kreslený klučičí deník

Britská ilustrátorka a spisovatelka Liz Pichon (1963) se pustila do série kreslených deníků Toma Gatese už v roce 2011. Série je pro děti mezi 7 - 14 lety. Tom má úhlavního kamaráda, hraje s ním ve skupině Dogzomies, má ségru, která je pochopitelně nemožná, školu moc nemusí....prostě klasik. Forma kresleného deníku může být pro předpubertální věk zajímavá svojí pestrostí a youtuberským podání peripetií života.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

S překladatelem Lubošem Snížkem o stoletém Ferlinghettim

Nakladatelství Maťa má letos 25. výročí existence a Ferlinghetti rovnou stovku. A Ferlinghettiho texty u nás Maťa vydává tradičně a překladatelem je Luboš Snížek, který se o americkou poezii druhé poloviny 20. století zajímá velmi aktivně a velmi natěsno.