Petersonova pravidla začala provokovat také česky

/ Tomáš Weiss

Jordan Peterson (1962) je kanadský klinický psycholog, kulturní kritik a profesor psychologie na Torontské univerzitě. Jeho kniha 12 pravidel pro život mu získala celosvětovou pozornost. Píše v ní o osobní zodpovědnosti za život, pracuje s křesťanskou etikou a jejími nadlidsky danými pravidly, burcuje proti extrémním levičákům a tím se mu dostává potlesku od extrémních pravičáků. Myslí mu to chladnokrevně a má rád provokaci. Posuďte sami, jestli byste s takovým chlápkem chtěli kamarádit.

Další články

TV Kosmas

Petra Hůlová o nové knize Zlodějka mýho táty

Petra Hůlová vydává novou, v pořadí už desátou knihu. Zlodějka mýho táty je o klukovi, kterému se rozešli rodiče a on to všechno velmi těžce nese. Z macechy se stává objekt všeho zla a nenávisti. Střídavá péče je jedním ze symbolů dnešních časů. Každému ukrojit kousek jeho práv a štěstí a hodit na talíř. Ale co to s náma vevnitř vlastně dělá?
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Mám tady v boudě celý svůj pracovní život

Chcete vidět, kde byly napsány všechny díly příběhu Jak vycvičit draka? A také poslední do češtiny přeložený text Cressidy Cowellové Kouzelníci z pradávna? Tady je autorčino video z její psací boudy (i s českým překladem pod ním).
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Svět knihy začne 9. května, na programu je 750 literárních akcí za čtyři dny

Už čtvrtstoletí existence. Na pražském Výstavišti začne knižní veletrh Svět knihy ve čtvrtek 9. května a potrvá do neděle 12. května. Hlavním hostem literatura Latinské Ameriky. Otevírací doba je od 9:30 do 19:00 (v neděli do 16 hod.) Denní vstupné 120,- Kč, mládež, studenti a senioři polovic.