Prázdninové audio dobývání ostrova Divokých koček

/ nakl. Tympanum

Boj o ostrov Arthura Ransoma (1884 - 1967) je prvním dílem autorova románového cyklu o prázdninových dobrodružstvích dvou dětských sourozeneckých skupin, které se nazývají Vlaštovky (John, Zuzana, Titty a Roger Walkerovi) a Amazonky (Nancy a Peggy Blackettovy).

První knihu ze série dětských příběhů, jejichž děj situoval Ransome převážně do jemu dobře známé Jezerní oblasti (Lake District) v severozápadní Anglie, vyšla roku 1930 (jezero v knihách je složeno ze skutečných reálií kolem jezer Windermere a Coniston). Postupně autor napsal na toto téma dvanáct knih, poslední třináctou Lysky na severu, se mu již nepodařilo dokončit.

 

Další články

TV Kosmas

Nové vydání knihy Vojtěcha Zamarovského Za sedmi divy světa - uvedení v Café Malawi

Křest knihy Vojtěcha Zamarovského Za sedmi divy světa se uskutečnil 18. června v Café Malavi v Náprstkově muzeu za účasti syna autora Petera Zamarovského a klasického archeologa Ladislava Stanča. Uváděla Magdalena Moravová.
 | František Plzák
TV Kosmas

Čtvrtý návrat do sirotčince slečny Peregrinové

Na jednom ostrově, na opačném konci světa, žily velice podivné děti...Pamatujete? Vzpomínáte, kdy jste Jacoba a jeho podivné přátele poznali? A že jste první tři díly Sirotčince slečny Peregrinové přečetli jedním dechem? Tak se nadechněte, protože Jacob a jeho podivní přátelé jsou zpět! V nové sérii je v sázce mnohem víc, než kdykoli předtím! Dvojí život, dávná tajemství a svět bez pravidel. Právě teď vychází kniha Sirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní.
 | nakl. Jota
TV Kosmas

Jakub Szántó / Za oponou války - 19. 3. 2019 - Knihkupectví a antikvariát Fryč

Debata se zahraničním zpravodajem České televize, který strávil jako reportér pět let na Blízkém východě. V knize Za oponou války Jakub Szántó přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.