Před odchodem do důchodu hraje Redford legendárního zloděje

/ Tomáš Weiss

Biografické drama vychází ze skutečných událostí a zachycuje Forresta Tuckera, zloděje a legendárního specialistu na útěky z vězení, jež mu vynášely obdiv veřejnosti a nesmiřitelnou nenávist policie. Svůj nejslavnější únik uskutečnil v sedmdesáti letech. V hlavní roli exceluje Robert Redford, přičemž jde o jeho poslední filmové angažmá před odchodem do důchodu. Filmovou předlohou byla povídka Davida Granna.

Moc příjemný old school film. Režisér David Lowery je zajímavý a šikovný režisér, který umí krásně střídat žánry. Nemá problém natočit film pro Disneyho a pak natočit komorní drama o dvou hercích, kde jedna z postav má celou dobu přes sebe přetažený ubrus s otvory. A teď pro nás připravil rozlučku s kariérou Roberta Redforda. A povedlo se mu. Lowery záměrně natočil film, aby působil staře, přesto nepostrádá šmrnc a eleganci. Stejně jako hlavní hrdina. Robert Redford je zde parádní a svým charisma si hned získá naší pozornost. Casey Affleck má dobrou roli a zahrál jí přesvědčivě. Sissy Spacek předvádí hezký výkon a během pár minut pochopíme co na ní hlavní hrdina vidí. Film je i přes kratší stopáž trochu pomalejší, ale není to tolik na škodu, ba naopak. Krásně pracuje s postavy, retro atmosférou a humorem, kterého je zde akorát. Asi film neuvidím víckrát, přesto nemohu říci, že by mě zklamal nebo nudil. The Old Man & the Gun je hezký film a jako rozlučka s kariérou jednoho velkého herce funguje velmi dobře.

hroubek, csfd

Další články

TV Kosmas

Uvedení knihy Pauza autorky Danielle Marchantové

V pražském knihkupectví Luxor byla uvedena kniha Pauza - kniha praktických cvičení, která vám mají pomoci umět se i uprostřed hektických dnů zastavit a uvědomit si přítomný okamžik a sebe uprostřed něj. Uváděl Vladimír Kroc, čestným hostem byla Simona Stašová.
 | František Plzák, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Prázdninové audio dobývání ostrova Divokých koček

Boj o ostrov Arthura Ransoma (1884 - 1967) je prvním dílem autorova románového cyklu o prázdninových dobrodružstvích dvou dětských sourozeneckých skupin, které se nazývají Vlaštovky (John, Zuzana, Titty a Roger Walkerovi) a Amazonky (Nancy a Peggy Blackettovy).
 | nakl. Tympanum
TV Kosmas

Nové vydání knihy Vojtěcha Zamarovského Za sedmi divy světa - uvedení v Café Malawi

Křest knihy Vojtěcha Zamarovského Za sedmi divy světa se uskutečnil 18. června v Café Malavi v Náprstkově muzeu za účasti syna autora Petera Zamarovského a klasického archeologa Ladislava Stanča. Uváděla Magdalena Moravová.