Nově Kosmas naproti Švanďáku!

/ vojtěch polák

Je tady další knihkupectví Kosmas. V Praze šesté, celkově třicáté páté. Tentokrát v Praze na Smíchově. U Švandova divadla, u zastávky tramvaje. Další místo, kde se potkávát s knihami jak novými, tak těmi, co vyšly před časem. Další místo, kde se dají knihy rezervovavat, objednat nebo vyzvednout objednávku z e-shopu. Knihkupectví dělají knihkupci - a hlavně čtenáři. Tak ho používejte a chtějte po něm, ať je tam pro vás.

Další články

TV Kosmas

Můj příběh Michelle Obamové na Netflixu

Můj příběh nabízí intimní pohled do života bývalé první dámy Spojených států. Film ukazuje nevšední detaily jejího života a dává nahlédnout do zákulisí cesty po 34 městech. Doplňuje obrazem její knižní memoáry, které pod stejným názvem - tedy Můj příběh - vyšly i česky. Dokument sledujete na Netflixu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

#ctenispojuje - Veronika Bendová - Vytěženej kraj

Ten příběh Veroniky Bendové má po kapsách nejrůznější fasety: historickou, ekologickou, psychologickou, spirituální. Navíc - je to také kniha-apel. Procházka specifickou severočeskou sedlinou, road movie partnerské dvojice, co se rozešla, ale má k sobě blízko. Co se dá najít na místě, kde je vytěženo?
 | TV Kosmas
TV Kosmas

Sto básní - Svět staré japonské poezie s Ester Geislerovou a Jiřím Havelkou

Kniha Sto básní představuje zlatou éru japonské poezie, jak ji v době Heian pěstovala aristokracie u císařského dvora v Kjótu. Jejím jádrem je kompletní překlad sbírky Sto básní od sta básníků (Hjakunin iššu), kterou z tisíců veršů zařazených do tzv. Císařských antologií vybral a uspořádal slavný básník a literární teoretik Fudžiwara no Teika kolem r. 1236. Tato dodnes nejznámější sbírka klasické poezie je perlou na šňůře skvostných literárních děl starého Japonska. Přeložila Helena Honcoopová.