Thomas Steams Eliot v Knihovně Václava Havla

/ Knihovna VH

Thomas S. Eliot bývá považován za nejvýznamnějšího tvůrce moderní anglicky psané literatury, za autora, jehož lze postavit na roveň Williamu Shakespearovi. Ve své poezii a esejistice vytyčil standardy, k nimž se literatura za posledních sto let upíná, případně se vůči nim vymezuje. O výboru z Eliotovy esejistické tvorby nazvaný Křesťan – kritik – básník; diskutovali jeho překladatelé a anglisté Martin Hilský, Martin Pokorný a Petr Onufer; moderoval anglista a literární kritik Ladislav Nagy.

Další články

TV Kosmas

Můžeme z našeho těla vyhánět nemoc pomocí vlastního myšlení?

V knize Probuďte v sobě sílu mocného léčitele Kelly Noonan Goresová shromáždila poznatky předních světových léčitelů a myslitelů (mj. Gregg Braden, Anthony William, Deepak Chopra či Marianne Williamsonová) a společně mluví o tom, jak významně můžeme ovlivnit své zdraví a duševní klid pouze prostřednictvím vlastní vůle. Kniha vznikla na základě seriálu Heal společnosti Netflix.
 | nakl. Metafora
TV Kosmas

Psí pěstounka a její příhody

Web stránka Spokojený pes má podcast Ukecaný pes. Ten si na rozhovor pozval psí pěstounku Olgu Minaříkovou, které právě vyšla kniha Z deníku dočaskářky. Koupí této knihy přispějete na opuštěná a týraná zvířata ve spolku Dočasky De De. Ročně totiž zachrání kolem tří stovek psů a pár koček k tomu a všichni pracují bez nároku na jakoukoliv odměnu. Výtěžek jde na veterinární ošetření svěřenců.
 | Spokojený pes.cz
TV Kosmas

Král v neděli nedělá....zemřel básník Petr Král

Tekutý portrét básníka v pohybu mezi snem a přítomností Král nic nedělá od Jana Gogoly ml., mezi Paříží a Prahou, mezi velodromem a věčností. Situační dokument zachycuje skici aktivního, inspirativního člověka, který na počátek svého uměleckého počínání stále staví údiv jako jádro filosofické disputace se světem, člověkem a snem.